British Council Mezun Ödülleri 2021 sahiplerini buldu

Birleşik Krallık'ta yükseköğrenim görmüş ve fark yaratan başarılara imza atan mezunlar, bu yıl Türkiye’de beşincisi düzenlenen Mezun Ödülleri’yle belirlendi.

Yayın: 08 Nisan 2021 - Perşembe - Güncelleme: 08.04.2021 17:51:38
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

Birleşik Krallık'ın uluslararası mezunlarının dünya çapında fark yaratan başarılarını kutlayan prestijli Mezun Ödülleri 2021 Türkiye kazananları dijital bir kampanya ile duyuruldu.

 

Birleşik Krallık’taki yükseköğrenim deneyimini, içinde yaşadığı toplumun, mesleklerinin ve ülkelerinin yararı için kullanan Birleşik Krallık mezunlarının olağanüstü başarılarını öne çıkarmayı amaçlayan Mezun Ödülleri’ne bu sene yapılan başvurular arasından, üç kategoride en başarılı isimler belirlendi. Bu yıl dünyada yedincisi, Türkiye’de ise beşincisi düzenlenen ödül töreninde, ‘Profesyonel Başarı Ödülü’nün sahibi Gizem Apak, ‘Sosyal Etki Ödülü’nün sahibi Nilüfer Özsoy ve ‘Girişimcilik Ödülü’ ise Güngör Erkin Ergüney’in oldu. 

 

British Council Türkiye Direktörü Cherry Gough ‘Türkiye'de beşinci kez gerçekleşen Study UK Mezunları Ödülleri sayesinde Birleşik Krallık mezunlarının başarılarını görmekten mutluluk duyuyorum. Başarılarından dolayı toplumlarına, sektörlerine ve ülkelerine olumlu katkı sağlayan üç lider ödüllendirildi. Son 10 yılda Türkiye'de 20.000'e ulaşan Birleşik Krallık Mezunu’nun başarı hikayelerinden her zaman ilham aldığımı söyleyebilirim. Sizleri bu üç kazananın profesyonel yaşamlarının ötesine geçen başarılarının etkisini benimle birlikte kutlamaya davet ediyorum.’ dedi.

 

 ‘Profesyonel Başarı Ödülü’, ‘Sosyal Etki Ödülü’ ve ‘Girişimcilik Ödülü’ olmak üzere üç kategoride verilen ödüller, Birleşik Krallık’ta aldıkları yükseköğrenimin mezunların hayatlarına kattığı etkiyi ve kazanımları göstermeyi ve onların başarılarını kutlamayı amaçlıyor.

 

Profesyonel Başarı Ödülü’nü profesyonel mesleki alanında sergilediği örnek liderlik ve başarısıyla Brunel University London mezunu Gizem Apak aldı. Gizem Apak, Google’da Ürün Lideri olarak çalışmaktadır. 

 

Olumlu yönde sosyal değişimin oluşmasına katkı sağlayan Birleşik Krallık mezunlarına verilen Sosyal Etki Ödülü’nü Cambridge Judge Business School mezunu olan Nilüfer Özsoy aldı. Nilüfer Özsoy İş Bankası’nda Kıdemli Kurumsal Krediler Tahsis Uzmanı olarak çalışmaktadır. 

 

Yenilikçi ve yaratıcı çözümler üretilmesinde lider rol üstlenen Brileşik Krallık Mezunları’na verilen Girişimcilik Ödülü’nü London School of Economics (LSE) mezunu Güngör Erkin Ergüney aldı. Güngör Erkin Ergüney, Arkhe Projesi’nin kurucularındandır. 

 

 

Kazananlar dijital kampanya ile kutlanacak.

Türkiye ve dünya çapında dijital bir kampanya ile kutlanıyor. Tüm başvuranlar, doğrudan global seviyedeki ödül programına da başvurmuş sayılacak. Global seviyede kazananlara, uluslararası bilinirliklerini artırma, profesyonel ağlar ve iş bağlantıları oluşturma şansı sunan yarışma, aynı zamanda Birleşik Krallık’a seyahat fırsatı da sağlayacak.

 

Mezun Ödülleri 2021 ile ilgili daha detaylı bilgi için https://www.britishcouncil.org.tr/alumni-awards-2020-21 adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

Kazananlar hakkında kısa bilgi:

  • Gizem Apak - Brunel University London

Sabancı Üniversitesi’nde Görsel İletişim Tasarımı ana dalını ve Sanat Kuramı ve Eleştirisini tamamlayan Gizem, Brunel University’de yüksek lisansını tamamlayarak Tasarım Stratejisi ve İnovasyon alanında uzmanlaşmıştır. Türkiye'ye dönerek çalışmalarını startuplara ve teknoloji şirketlerine yönelik olarak yoğunlaştıran Gizem Dublin’deki Google'da Marka Uzmanı ardından Türkiye’de Ürün Lideri olarak çalışmaya devam etti. Türk müşterilerinin çok kanallı faaliyetlerini yöneten ve Google yatırımlarını bu bağlamda değerlendirmelerine liderlik eden Gizem, hem satın alma içgörülerini verimli kullanma hem de müşteriyi doğru satış kanalına yönlendirme ile ilgili danışmanlık sunuyor.

 

 

  • Nilüfer Özsoy - University of Cambridge

 

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 2008 yılında yüksek onur derecesi ile mezun olan Nilüfer Özsoy, kariyerine Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nda başlamış ve 2010 yılında Türkiye'nin en büyük ticari bankası olan İş Bankası Proje Finansmanı Grubu'nda Kıdemli Kurumsal Kredi Tahsis Uzmanı olarak devam etmiştir. 2013 yılında Birleşik Krallık’ta Cambridge Judge Business School'da Finans yüksek lisans eğitimini tamamlayan Nilüfer, Türkiye'de 10 yılı aşkın kurumsal bankacılık alanında deneyime ve Birleşik Krallık’ta Citibank London'da uluslararası bankacılık deneyimine sahiptir. Halihazırda İş Bankası Finansal Kurumlar & Yabancı Sermaye Şirketleri Grubu'nda çalışan Nilüfer, önde gelen finansman süreçlerinde görev alarak Türkiye'nin kalkınmasına ve Birleşik Krallık iş ve sosyal ağlarını kullanarak küresel ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkıda bulunmaya devam etmektedir.


 

 

  • Güngör Erkin Ergüney - London School of Economics and Political Science (LSE)

 

 

Erkin Ergüney, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eğitiminden sonra Şanghay Jiao Tong Üniversitesi'nde Çin Çalışmaları, ve London School of Economics'te kalkınma alanında eğitim aldı. Erkin, 1000'den fazla öğrenciye ve 300'den fazla akademisyene ulaşan Arkhe Projesi’nin kurucu ortağıdır. İş ortakları ile sosyal bilimlerin çeşitli alanlarına yoğunlaşan seminerler ve okullar organize eden Erkin, Türkiye'de akademik tartışmayı zenginleştirmek ve kaliteli eğitim için bir vaha yaratmayı amaçlıyor. Türkiye ve çevre coğrafyada akademik araştırma ve kültürel çalışmaları artırmak, kültürel çölleşmenin önüne geçmek Arkhe'nin en büyük hedefleri arasında yer alır. Erkin, Arkhe Projesi haricinde startup ekosisteminde yatırım danışmanı olarak görev almakta, ve Anatolian Insider adlı yeni jenerasyon bir think tank kurmakla uğraşmaktadır.

British Council hakkında:

British Council, Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşudur. Birleşik Krallık ve diğer ülkeler arasında kültür-sanat, eğitim ve İngillizce dili aracılığıyla bağlantılar kuruyor, anlayış ve güven inşa ediyoruz. Geçen yıl 80 milyondan fazla kişiyle yüz yüze, 791 milyonun üzerinde kişiyle de internet üzerinden, radyo ve TV programlarımızla ve basılı yayınlarımızla iletişim kurduk. 1934 yılında kurulan British Council, Kraliyet Tüzüğü ile tüzel kişilik kazanmış bir hayır kurumu ve bir kamu kuruluşudur. Gelirimizin yüzde 15’i ise Birleşik Krallık hükümeti tarafından karşılanmaktadır.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732