BÖYLE DOKTORA CAN KURBAN

Dr. Enes Başak, Şırnak’ın Verimli köyünde aile hekimi. Pazar günleri ise doktorluğu bir kenara bırakıyor ve lisesi olmayan köyde öğrencileri üniversiteye hazırlıyor.

Gündem Yayın: 20 Şubat 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 20.02.2021 19:48:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Şırnak'ın Silopi ilçesinin Verimli köyüne Ocak 2015’te atanan doktor Enes Başar, bir izin gününü köydeki öğrencilere matematik dersi vererek geçiriyor. Köyde lise olmadığı için, hafta sonu kurs alamayan öğrencilere ortaokulda ayrılan bir sınıfta 3 saat kurs veriyor. “Benim öğrenciyken de idealim bir köyün aile hekimi olmak ve köyün her şeyiyle ilgilenmekti” dedi.

5 KÖYÜN DOKTORU

“11 aydır buradayım. İlk tercihimle girdiğim, ilk görev yerim burası. 5 köyün aile hekimiyim. Bulunduğum yer 5 köyün en büyüğü, sağlık ocağının bulunduğu Verimli Köyü. Köyde ilk ve ortaokul var ama lise yok. Bu yüzden köyün lise öğrencilerine hafta sonu kurs verebilmek için ortaokul müdüründen bir sınıf istedik. 10, 15, bazen 20 öğrencimiz oluyor. Üçüncü haftayı yaptık. Öğrencilerimize batıdan gelen arkadaşlarımızın yardımlarıyla YGS ve LYS kitapları dağıttık. Şu an sadece pazar günleri 3 saat ders yapıyorum. Ama yakında inşallah Cumartesi günleri de olacak.”

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732