BioNTech Pfizer koronavirüs aşısının yan etkileri açıklandı! 24 saat boyunca..

Ölümcül koronavirüs salgınına karşı üretilen BioNTech Pfizer koronavirüs aşısının yan etkileri merak ediliyordu. Yavaş yavaş uygulanmaya başlayan aşıya ilişkin, aşı olan bir sağlık çalışanı yan etkilerini açıkladı.

Gündem Yayın: 22 Aralık 2020 - Salı - Güncelleme: 22.12.2020 16:42:22
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Geçtiğimiz haftalarda FDA'dan onay alan Pfizer BioNTech koronavirüs aşısına ilişkin yavaş yavaş geri bildirimler gelmeye başladı. Yan etkiler herkeste farklılık gösterirken, büyük bir sorun yaşanmadığı kaydedildi. Aynı zamanda sağlıkçılar tarafından bu aşısının kesin olarak yaptırılması gerektiği bildirildi.

5fc21a065542851f584648b1.jpg

24 SAAT BOYUNCA AĞRI..

16 Aralık tarihinde aşı olan 43 yaşındaki Dr. Michael Bernstein, "Pfizer - Biontech koronavirüs aşısını 16 Aralık'ta hastanem Stamford Health'te oldum. Aşıyı almadan on iki saat önce bir bilgi anketine katıldım ve onay formunu imzaladım. Aşıyı olmadan önce, kendimi iyi htiğimi onaylamam istendi, enjeksiyon yapıldı ve ardından herhangi bir yan etki yaşamadığımdan emin olmak için yaklaşık 15 dakika bekledim. Yaklaşık 24 saat boyunca koluma bir yumruk yemişim gibi kas ağrım oluştu. Hastane yöneticisi, ikinci dozu planlamak için yaklaşık üç hafta sonra benimle iletişime geçeceklerini söyledi" diyerek, aşıya karşı htiği yan etkileri açıkladı.

trxlsu-nkumi3a20qu-ycq.jpg

AŞIDA CANLI COVİD-19 YOK

Bernstein, açıklamasında mRNA aşısının güçlü olduğuna inandığını ifade ederek, şu açıklamayı kaydetti:

"Bu tür bir aşının arkasındaki mesajcı RNA'nın güçlü olduğuna inanıyorum. mRNA aşılarının yapısından anladığım için aşının etkinliği veya uzun vadeli komplikasyonları hakkında çok az endişem var. Bir mekanizma olarak, aşıda canlı Covid-19 virüsü yok. Bu sadece, bağışıklık sisteminizin antikor üretebilmesi için size yüksek protein kodunu veriyor. Bana göre bu, önceki birçok aşı türünden daha güvenli bir platform" ifadelerini kullanırken "Sürü bağışıklığı kazanılana kadar yüz maskemi takmayı, sosyal mesafemi korumayı, güvenlik ve sıhhi önlemleri almayı planlıyorum"

5fdf0e8b55428020dca7dabd.jpg

AŞI SONRASI KAS AĞRISI

Uzman isim, açıklamasının devamında aşı sonrası kas ağrısının oluştuğunu belirtti. Maske takmayı ve ellerini sıkça yıkmaya devam ettiğini belirtilen Kessener, "Aşıyı almadan önce, potansiyel yan etkileri, FDA tarafından acil olarak nasıl onaylandığını ve içinde ne olduğunu açıklayan bir form verildi, böylece tüm bilgilere sahiptim ve her zaman vazgeçebilirdim. Aşıyı olduktan sonra, biraz kas ağrım vardı. Aşıyı olmak kendimi daha güvende hmemi sağladı. Bugüne kadar yakalanmamam mucize. Tabii ki hala maske takmayı ve ellerimi sıkça yıkamayı planlıyorum. Aşı olduğum için mutluydum ve aşının sonun başlangıcı olduğunu gördüğüm için sevinçliyim" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732