BioNTech Aşısı İle İlgili Yeni Gelişmeler Ortaya Çıktı!

Türkiye’de milyonların tercih ettiği BioNTech aşısıyla ilgili yeni bir gelişme ortaya çıktı. mRNA teknolojisine sahip aşıyı kullanan vatandaşların aşıya karşı güçlü bir bağışıklık geliştirdikleri tespit edildi.

Sağlık Yayın: 01 Temmuz 2021 - Perşembe - Güncelleme: 01.07.2021 16:46:41
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

 

New England Journal of Medicine dergisinde yayımlanan araştırmaya göre mRNA teknolojisiyle üretilen aşı, koronavirüse karşı güçlü bir bağışıklık sağlıyor. mRNA aşısı olan bireyler koronavirüs hastası olsalar bile vücutlarında diğer bireylere oranla çok daha az kovid-19 virüsü taşıyor.

 

Araştırmaya, mRNA teknolojisi kullanan aşıdan olan 16 kişi katıldı. Bu 16 kişinin, aşılanmalarına rağmen kovid-19 geçirdiklerini aktaran uzmanlar, “Bu kişilerin burunlarındaki virüs, aşı olmamış ve hasta olmuş kişilere göre yüzde 40 daha az” açıklamasını yaptı.

Virüs Bulaşsa Bile Hafif Atlatılıyor

Yetkililer, aşı olan bireylerin hastalığı hafif derecede atlattıklarını ve yatarak dinlenmeyle geçen sürenin iki gün daha az olduğunu belirtti.

ABD Ulusal Hastalığı Kontrol ve Önleme Merkezleri’nde görev alan Mark Thompson ise “Aşı olmuş insanlara virüs bulaşsa bile hafif atlatıyorlar. Bu sonuçlar ayrıca aşı olan insanların virüsü aşı olmayan insanlara göre daha az taşıdığını da gözler önüne serdi. Bunun sebebi de vücutta, etrafa dağıtacak daha az virüs olması” açıklamasında bulundu.

 

Aşının Yan Etkileri Var Mı?

Aşının olası yan etkileri; yorgunluk, baş ağrısı, ateş, titreme, kas/eklem ağrısı, kusma, ishal, aşı uygulanan bölgede ağrı, kızarıklık, şişlik gibi hafif yan etkiler olarak biliniyor. Ancak nadir de olsa alerjik reaksiyonlar görülebilir.

Yan etkiler bireyden bireye değişiklik gösterebildiği gibi, aşı uygulanan bölgede ağrı başta olmak üzere hiçbir yan etki hmeyen vatandaşların sayısı da fazla.

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732