Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü Açıkladı: Yasaklar Gerimi Geliyor?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, kabine toplantısı devam ederken canlı yayında yapmış olduğu açıklamada vaka sayılarının artmasından dolayı Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısından sonra yeni kısıtlamarın ve yasakların tekrardan geri gelebileceğini söyledi.

Gündem Yayın: 21 Eylül 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 21.09.2020 23:00:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Türkiye'de Kovid-19 salgınında normalleşme süreciyle birlikte vaka sayıları, ağır hasta sayısı ve ölüm sayıları tekrardan yükselişe geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz cuma günü yeni yasakların tekrardan geri geleceğinin sinyalini verdi.

Kabine toplantısında bu konu masaya gelecek. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü de yapmış olduğu açıklamada yeni yasaklarla alakalı "Sanıyorum kamu yönetimi bazı kısıtlamalar ve yasaklamalarla, bazı yaptırımlarla bu sürecin kontrolü için bazı kararlar alacak."

MAALESEF İNSANIMIZ HASSAS DAVRANMADI

A Haber canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Tevfik Özlü şunları söyledi "Son zamanlarda kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı giderek arttı. Hiç iyi bir noktada değiliz.

Günlük vaka sayısındaki oynamalar anlamlı değil ama genel tabloya bakıldığı zaman ölü sayısı, ağır vakaların artması önemli.

Sayın Cumhurbaşkanımız da 'bu işi çok sıkı tutmalı.'

Normalleşmeyle birlikte insanların hayatlarına geri dönmesi bunu yaparken de dikkatli olması, salgına tekrar izin vermemesiydi fakat ne yazıkki insanımız bu konuda gerektiği kadar hassas davranamadı.

Sanıyorum kamu yönetimi bazı kısıtlamalar ve yasaklamalarla, bazı yaptırımlarla bu sürecin kontrolü için bazı kararlar alacak. Bugün onları öğrenme fırsatımız olabilir."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün cuma namazı çıkışında Kovid-19 vaka sayıları artmasıyla birlikte yapmış olduğu değerlendirmede şu ifadeleri kullanmıştı.

"Ne yazık ki uyarılarımızı halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Dikkat edilen illerde vaka sayıların düştüğünü gördük.

Biz biraz gevşetince bu defa da başta Ankara olmak üzere, İstanbul da bir anda vaka sayıların hızla yükselmeye başladığını gördük.

Mecburen şimdi tekrar'dan işi sıkı tutmak zorundayız. O yüzden Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı tedbirlerini daha çok artırmak durumunda.

Gerek toplu taşıma olsun gerek ise düğün nikah salonu gibi yerlerde yaklaşımlarımız daha kararlı hale getirdik.

Bunu keyfi yapmıyoruz. Sadece halkımıza olan duyarlılığımızdandır. Halkımız bir sıkıntı yaşamasın bundan dolayıdır. Şimdi bazı illerimizde olumlu dönüş başladı."

KAYNAK:A Haber

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732