Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’dan Çarpıcı Açıklama

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, katılmış olduğu bir programda Kovid-19 salgınının Türkiye'de seyrine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Gündem Yayın: 01 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 01.09.2020 20:22:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Son dönemde vaka sayısı hızla artması endişe verici olduğunu söyleyen Kara, önümüzdeki zamanlarda yasakların tekrardan geri gelebilme ihtimali olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof Dr. Ateş Kara, artan vaka sayılarının "endişe verici" olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemde yasaklar tekrardan geri dönebilir."

Prof. Dr. Ateş Kara, salgında gelinen son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BÖYLE GİDERSE TEDAVİ EDECEK SAĞLIK ÇALIŞANI BULAMAYACAĞIZ

Bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, vaka sayısı giderek hızla arttığını ve bu durumun tehlikeli olduğunu açıkladı. Kara, Kovid-19 sebebiyle sağlık çalışanların da hyaşamını yitirdiği ve gidişatı iyi olmadığını söyledi.

Kara açıklamasında "Canımız yanıyor,hasta sayısı gittikçe hızla artıyor. Böyle giderse tedavi edecek sağlık çalışanı bulamayacağız" diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Aile bireyleri dışında, dışarıda görüşülen herkesin yanında maske ve artı sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini söyleyen Kara, özellikle etkinliklerde rehavete kapılmamak gerektiğini bir kez daha söyledi.

YASAKLAR GERİ DÖNEBİLİR

Virüsü atlatanlar tekrar hastalığa yakalanma ihtimali olduğunu açıklayan Kara, önlemlerin herkes için geçerli olduğunu söyledi. Önümüzdeki zamanlarda, yasakların geri gelebilme ihtimali olduğunu belirten Prof. Dr. Ateş Kara, aşıyla alakalı açıklamalarda bulunarak çalışmaların hızla devam ettiğini uygulama ise 2021 yılın bahar ayını bulabileceğini söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732