Beyoğlu’ndan Sivas’a dostluk köprüsü inşa ediliyor.

İstanbul Sivas Dernekler Federasyonu kısa adı ile İSDERFED yeni binasında İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı H. Ali Yıldız’ı ağırladı. Yaklaşık 5 saat süren programda İstanbul’da yaşayan Sivaslıların sorunları konuşulurken Beyoğlu belediye başkanı H. Ali yıldızdan’ dan pandemi sonrası düzenlenecek Sivas gezisi için söz alındı.

Yayın: 29 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 29.09.2020 00:08:54
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News
Özel haber: Arzu Özdoğan
 
Beyoğlu'nun en aktif ve başarılı STK' larının başında gelen İstanbul Sivas Dernekler Federasyonu yeni binasında İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı H. Ali Yıldız’ı ağırladı. Yaklaşık 5 saat süren programda İstanbul’da yaşayan Sivaslıların sorunları konuşulurken Beyoğlu belediye başkanı H. Ali yıldızdan’ dan pandemi sonrası düzenlenecek Sivas gezisi için söz alındı.
Kısa bir süre önce yeni binasına taşınan İstanbul Sivas Dernekler Federasyonu başarılı etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Her etkinlikte birlikteliğin önemine değinilen gecenin bu haftaki konuğu ise Beyoğlu Belediye Başkanı H. Ali Yıldız oldu. Sunuculuğunu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmazın yaptığı etkinlikte;
Radyo Programcısı Sümeyye Karasu’nun okuduğu şiirlerin yanı sıra, Sivaslı Halk Ozanı Hüseyin Gülen’in türküleri de geceye renk kattı.  Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun da anıldığı gecede duygulu anlar yaşandı.
Etkinliğe katılan Beyoğlu Belediye Başkanı H. Ali Yıldız birçok Sivas türküsüne eşlik ederken bu görüntüler sosyal medya üzerinden canlı olarak da paylaşıldı. 
Başkan H. Ali Yıldız yaptığı açıklamada;
’’ burada olmaktan ve Sivas'lı kardeşlerimle aynı duyguları paylaşmaktan onur duydum.  2021 yılında pandeminin bitmesi ile inşallah bu türküleri Sivas’ın yollarında söylemekte nasip olur’’ dedi. 
 
Programda Beyoğlu Belediye Başkanı H. Ali Yıldız Beyoğlu’nda gerçekleşecek yeni projeler, kentsel dönüşüm çalışmaları ve daha yaşanılabilir bir ilçe olması için geleceğe yapılan yatırımlar hakkında bilgi verirken;
Beyoğlu’nda yaşayan Sivaslıların dile getirdiği sorunları da en kısa zamanda çözüme kavuşturacaklarının sözünü verdi.  Sivas denildiğinde ilk olarak yiğitliğin ve dostluğun aklına geldiğini dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı H. Ali Yıldız’a gecenin anısına İSDERFED Başkanı  Mesut Şat tarafından  birde resim armağan edildi.
Programın canlı yayın sonrasında Belediye Başkanı ve Federasyon yönetimi arasında yapılan masa tenisi tam bir dostluk maçı oldu. 
Eskiye dayanan bu sıkı dostluğun, bundan sonrada birlikte önemli ve güzel çalısmalarla devam edeceğini dile getirdiler. 
5 saat süren etkinlik hep bir ağızdan söylenen merhum Aşık Veysel Şatıroğlu’nun uzun ince bir yoldayım türküsü söylenerek sona erdirildi.
Dostluğun, dürüstlüğün, dobralığın ön planda olduğu bu güzel gece de her iki başkan da gönüllere taht kurdu...
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732