Beykoz Belediyesi 2. Fotoğraf Yarışması’nda Ödüller Sahiplerine Kavuştu

Beykoz’da hayatın, tarih, kültür-sanat, doğa ve insan manzaralarının en güzel fotoğraf kareleriyle anlatıldığı “Beykoz Belediyesi 2. Fotoğraf Yarışması” (13 Ağustos-18 Aralık 2020)’ nda ödüller sahiplerine kavuştu.

Yayın: 25 Şubat 2021 - Perşembe - Güncelleme: 25.02.2021 13:43:42
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Beykoz Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Vakfı (TFV) ile ortaklaşa düzenlenen yarışmayla, geçmişten bugüne medeniyet mirasıyla İstanbul’un gözbebeği olan ilçenin fotoğraf sanatı aracılığıyla tanıtılması ve fotoğraf tutkunları için cazibe merkezi haline gelmesi amaçlandı.

Toplam 97 bin TL ödüllü organizasyona ülke genelinden amatör ve profesyonel 521 katılımcı toplam 2 bin 680 fotoğrafla başvurdu.      

“Beykoz Belediyesi 2. Fotoğraf Yarışması” vesilesiyle ilçenin özgün tarih ve doğa mirası, gündelik yaşamı, sosyal- kültürel hayatı ile geleneksel ve güncel ekonomik hayatı farklı bakış açılarıyla objektiflere yansıdı.   

Usta Sanatçılar Seçti 

2 farklı kategoride açılan yarışmanın “Foto Öykü” Kategorisi’ndeki birinciliği Kazım Bora Yenilmez, ikinciliği Fikriye Er, üçüncülüğü ise Muhammed Gencebay Gür kazandı. “Serbest” Kategori’de Uğur Yıldırım birinci, Fatma Çınar ikinci, Volkan Karagülleoğlu ise üçüncü oldu.  

Ödül kazanan fotoğraflar, aralarında ünlü Foto Muhabiri Coşkun Aral, İsmail Küçük, İzzet Keribar, Leyla Emektar, Murat Gür, Mustafa Yılmaz, Nazan Tuna ve Süleyman Gündüz gibi usta fotoğraf sanatçılarının yer aldığı jüri tarafından seçildi.

Yarışmanın ödül töreni pandemi koşullarına uygun olarak Beykoz Belediyesi sahilindeki etkinlik alanında yapıldı. Dereceye giren katılımcılara ödülleri, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından verildi. 

“Foto Öykü Kategorisi”nde birinciye 10.000 TL, ikinciye 8.000 TL, üçüncüye 6.000 TL nakdi ödül verdi. “Serbest Kategori”de birinci 5.000 TL, ikinci 4.000 TL, üçüncü 3.000 TL aldı. Özel ödüller, mansiyon ve sergileme ödülleriyle birlikte toplam 97 bin TL ödül takdim edildi.  

Başkan Murat Aydın: “Fotoğraf Yarışması Tarihe Işık Tutacak”

Ödül töreninde konuşan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “ Beykoz’daki yaşanmışlıkların geleceğe aktarılması, ilçenin zenginliklerinin unutturulmaması, Beykoz’a dikkat çekmek ve buradaki kültürü, yaşanmışlığı geleceğe aktarmak adına fotoğraf yarışmasını son derece önemsiyoruz. Bu fotoğraflar elli yıl sonra, yüz yıl sonra, birkaç yüzyıl sonra Beykoz’u çok güzel anlatacak, tarihe ışık tutacak. Fotoğraf yarışması vesilesiyle Beykoz’a dair kayda düşülen on binlerce kare var. Biz de bunu arzu ediyoruz. Önümüzdeki yıl 3.sü gerçekleşecek. Bu vesileyle yarışmanın düzenlenmesine katkı sunan, Türkiye Fotoğraf Vakfı başta olmak üzere, jüri üyelerimize, yarışmaya katılan fotoğrafçılara, ve bizler bu organizasyonu yapma imkânı veren hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum” dedi.  

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli de yarışma vesilesiyle ilçenin güzelliklerinin geleceğe aktarılacağını vurguladı. 

Sergi 8 Mart’a Kadar Açık 

Ödül töreni öncesinde Santuri Sedat Anar ve sokak müzisyenleri konser verdi. Beykoz Belediyesi ise salep, çay ve simit ikram etti.   

Etkinlik kapsamında açılışı yapılan fotoğraf sergisi 8 Mart Pazartesi gününe kadar gezilebilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732