Beşiktaş’ta Yenilenen Dünya Barış Parkı Törenle Açıldı

Beşiktaş Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yenilenen Dünya Barış Parkı’nı düzenlenen törenle komşularının hizmetine açtı.

Yayın: 01 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 01.09.2020 22:14:20
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tören öncesi bir konuşma gerçekleştirerek Dünya Barış Günü’nün önemine değindi ve vatandaşlara yenilenen parkla ilgili yapılan çalışmaları anlattı.

Beşiktaş’ta Yenilenen Dünya Barış Parkı Törenle Açıldı

25 yılı aşkın süredir Beşiktaşlılara hizmet veren ve bakımsızlıktan ötürü bir süredir vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayamayan Dünya Barış Parkı bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yenilenen haliyle hizmete açıldı.

Beşiktaş’ta Yenilenen Dünya Barış Parkı Törenle Açıldı

Çocuk oyun alanlarının yetersizliği ve aydınlatma sisteminin sürekli arızalanması nedeniyle ilçe sakinleri belediyeye parkın yenilenmesi yönünde talepte bulununca Beşiktaş Belediyesi ekipleri de hemen harekete geçti.

Beşiktaş’ta Yenilenen Dünya Barış Parkı Törenle Açıldı

Çalışmalar sonucunda parkta; çocuk oyun alanları yenilenerek genişletildi ve her yaştan çocuğa hitap edilecek şekilde tasarlandı.

Beşiktaş’ta Yenilenen Dünya Barış Parkı Törenle Açıldı

Parkın yolları engellilerinde de kullanabileceği rampalarla desteklendi. Meydanda mini amfi yapılarak mahalle toplantıları ve etkinliklerin yapılabileceği bir alan yaratıldı.

Beşiktaş’ta Yenilenen Dünya Barış Parkı Törenle Açıldı

Can dostlarımız için ilçede önemli bir ihtiyaç olan bir köpek gezdirme alanı yapıldı. Aynı zamanda parkta çeşitli dünya dillerinde Barış yazan pano ve dünya heykeli daha görünür hale getirildi.

Beşiktaş’ta Yenilenen Dünya Barış Parkı Törenle Açıldı

Büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda Dünya Barış Parkı ilçe sakinlerinin hizmetine açıldı. Törene, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve dini liderler de katıldı.

Tören öncesi Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da bir konuşma gerçekleştirdi. Akpolat: ’’Dünya Barış Günü’nde yenilediğimiz parkımızı hep birlikte açıyoruz. Tabii ki Covid-19 süreci hala devam ediyor ve bu nedenle bugünkü açılışı çok kısıtlı bir katılımcıyla gerçekleştiriyoruz.

Dört aydır bu parkımızın çalışmaları devam ediyordu. Komşularımıza sabırları için teşekkür ediyorum. Bu park onların nefes alma yerlerinden bir tanesiydi. Parkımızın adının Barış Parkı olması nedeniyle bizim de barışın öneminden bahsetmemiz gerekiyor.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk de hayatının önemli bir bölümünü cephelerde vatanı için savaşarak geçirse de bir ulusun yaşamı tehlike altında olmadıkça savaşın cinayet olduğunu söylemiş ve Yurtta Sulh Cihanda Sulh diye de öğütlemiştir.

Atatürk’ün izinden yürüyerek vatanımıza yönelik bir tehdit olmadığı sürece barışı savunmak ve toplumsal barışı azimle savunmak bizim en önemli görevimizdir. Dünya Barış Parkımızla Beşiktaş’tan tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları vermekteyiz.

20 yıldır yenileme çalışması yapılmayan parkımız artık işlevini kaybetme aşamasındaydı. Bizler de komşularımızdan gelen talepleri değerlendirerek yepyeni bir parkı onların hizmetine açıyoruz bu vesileyle de Dünya Barış Günü’nüzü kutluyorum’’ dedi.

Yapılan konuşmalar sonrası yenilenen Dünya Barış Parkı kurdela kesimi sonrası vatandaşların hizmetine açıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732