BAŞKAN YARDIMCIMIZ ENGIN ÇELIK AKÜLÜ ARAÇLARLA İLGILI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ADALAR İlçesi'nden akülü araçların kaldırılmasıyle ilgili açıklama yapan Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik, Kesinlikle amacımız ada sakinlerinin hayatlarını zorlaştırmak değil, aksine kolaylaştırmaktır dedi.

Yayın: 06 Ekim 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 06.10.2021 19:02:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Adalar İlçesi'nde bugün itibariyle akülü araç kullanımı yasaklandı. Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik, akülü araçların Adalar İlçesi'nden kaldırılmasına ilişkin Adalar Belediyesi'nde basın açıklaması yaptı. Çelik, Kesinlikle amacımız ada sakinlerinin hayatlarını zorlaştırmak değil, aksine kolaylaştırmaktır. Adalar'da geldiğimiz nokta şöyle tehlikeli bir nokta; 16 bin nüfuslu bir ilçe Adalar. 12 bin seçmen var. Biz bugün 8 ile 10 bin arasına ulaşmış akülü araçtan bahsediyoruz. Maksimum yol genişliği 4 metre olan Adalar İlçesi'nde bu trafik yoğunluğunun kaldırılamaz hale geldiğini herkes görebilir. Biz bir düzen ve kontrol altında akülü araç kullanımının devam etmesini hedefliyoruz dedi.Eski dönemde bizlere ücretle plakalar verildiği iddiası doğrudur diyen Çelik, Bunlar plaka tescil ücretidir. Bizden önceki yönetim döneminde verilmiştir. ve bu plakalar o dönemde hastaneden alınan heyet raporu ile verilmiştir diye konuştu.İDARİ YAPTIRIMLAR UYGULANACAKBundan sonraki süreçte UKOME'nin aldığı kararın çok net olduğunu söyleyen Çelik, Bu konu için özellikle alt komisyon kuruldu. Vatandaş aracıyla olan ilgisinin ve ihtiyaç noktasını emniyete bildirecek. Emniyet başvuruyu alacak. Başvuru alt komisyonda değerlendirilecek. Komisyonda Adalar Belediyesi, İBB, emniyet ve zabıta kurumu yer alacak. Olumlu sonuç çıkması sonrası durum UKOME'ye bildirilecek. Bu konuyla ilgili zabıta ve polis denetimleri gerçekleştirilecek. İdari yaptırımlar uygulanacak ifadelerini kullandı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732