Basın Bülteni: İstanbul Teknik Üniversitesi ve Türkiye Tasarım Vakfı’ndan: ‘’Stratejik Tasarım ve Yönetimi’’ Eğitimi

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Türkiye Tasarım Vakfı’nın birlikte hazırladığı Stratejik Tasarım ve Yönetimi eğitimi 24 Nisan’da başlıyor. 9 hafta boyunca sürecek eğitim, Nisan – Haziran ayları arasında hafta sonları çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Yayın: 08 Nisan 2021 - Perşembe - Güncelleme: 08.04.2021 16:39:52
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Stratejik Tasarım ve Yönetimi eğitimin amacı tasarımcılara iş yönetimi ve iş dünyası ile ilgili temel kavram ve teknikler konusunda bilgi vermek, bu kavram ve tekniklerin iş dünyasına nasıl uygulandığı ve tasarım katma değerinin iş yönetimi ve dünyasındaki görünürlüğü konusunda bilgi sahibi olmalarını hedeflemektedir. Eğitimin diğer bir amacı da kurum kültüründe farklı seviye ve konularda tasarım odaklı düşünceyi kullanabilecek donanımı sağlamaktır. Ayrıca, inovasyon, strateji gibi çok boyutlu konu ve süreçler içinde yer alabilecek, multidisipliner yaklaşımla çalışacak, güncel problemlerin çözümlerini sorgulayan, kritik düşünebilme kabiliyetine sahip, iş birliği ve süreç yönetimini üstlenebilecek profesyoneller için gerekli bakış açısı ve yetkinliklerin bir araya getirilmesi hedeflenmiştir. 

 

Mikro Design MBA programı özelliklerine sahip olan Stratejik Tasarım ve Yönetimi eğitimine katılacak kişiler 9 hafta boyunca İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İşletme Yüksek Lisans programının bazı öne çıkan dersleri ile birlikte, iş dünyasından öne çıkan kişilerin tecrübeye dayanan uzmanlıklarını içeren derslere de katılacaklar.


Programa katılma koşulu Mimarlık, Sanat ve Tasarım, Güzel Sanatlar Fakültelerinin tasarım ile ilgili bölümlerinin lisans mezunu olmaktır. %70 devam koşulunu sağlayan ve program sonunda proje teslimi yapıp başarılı olanlara, İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından resmi “Tasarım Stratejisi ve Yönetimi” uzmanlık sertifikası verilecektir. Devam koşulunu sağlayan ancak başarı koşulunu sağlayamayan öğrencilere katılım belgesi verilecektir.

Eğitim ile ilgili detaylı bilgiye ve kayıt işlemlerine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Türkiye Tasarım Vakfı Hakkında

 

Tasarım odaklı yaklaşım ile Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen Türkiye Tasarım Vakfı 2016’dan bu yana faaliyet gösteriyor.

Genç tasarımcıların gelişimlerine destek olmak ve nitelikli tasarımın üretilmesine zemin hazırlamak amacıyla birçok çalışma yürütülüyor. Bu çalışmalar arasında tasarım odaklı video içerik platformu iskele.co ve farklı tasarımcıların yazılarının yayımlandığı İskele Blog yer alıyor. Ayrıca tasarımın farklı alanlarından süreli ve süresiz birçok yayının bir araya getirildiği “Tasarım Kütüphanesi” herkese açık bir çalışma ortamı sunuyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732