Bakan Koca’dan bayram için ek tedbir açıklaması!

Tüm Türkiye koronavirüs salgınında mücadelesine aşılama ve tedbirlerle tüm hızıyla devam ediyor. Ancak vatandaşlar Ramazan Bayramı’nda uygulanan kısıtlamaların Kurban Bayramı’nda da uygulanmayacağını merak ediyor. Konu ile ilgili Bakan Koca’dan açıklama geldi.

Gündem Yayın: 06 Temmuz 2021 - Salı - Güncelleme: 06.07.2021 17:43:46
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

 

Türkiye 1 Temmuz tarihinde kısıtlamasız bir döneme giriş yaptı. Kurban Bayramı’na ek ek tedbirlerin alınacağı iddiasının uzun süre gündemde olması üzerine açıklama geldi. Aynı zamanda Bakan Koca bugün 3 ilde delta plus varyantının görüldüğünü duyurmuştu.

Bakan Koca yapmış olduğu açıklamasında bayramda ek tedbirlerinin alınmayacağını söyledi.

 

Dün düzenlenen kabine toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca delta varyantını sonrasında delta plus varyantının görüldüğünü duyurdu.

BAYRAMDA EK TEDBİR GELECEK Mİ?

Delta varyantını vakalarının görüldüğü il sayısının 30’a vaka sayısının da 284’e yükseldiğini ifade ederek, basın mensuplarının merak ettiği ek tedbir sorularına cevap verdi. Bakan Koca, soruya ilişkin cevabında, “Şu an bayram için ekstra bir tedbir yok” dedi.

Bakan Koca’nın açıklamaları şu şekilde:

“Biz bayrama kadar aşılanması gereken 62 milyona yakın 18 yaş üstü vatandaşın, 42-43 milyon gibi bir rakam eden en az yüzde 70’inin en az bir aşıyla aşılanmasını hedefliyoruz. Onun için bütün illeri dünden itibaren yayınladığımız il bazlı aşı oranlarıyla birlikte illerin bu noktadaki durumunu ve her ilde oranı artırmak üzere yapılması gereken yaklaşımları yerinde karar vererek, mobil ekip sayılarımızı da olabildiğince artırarak bir an önce bu hedefe ulaşıp toplumsal bağışıklığı sağlamak istiyoruz”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732