Bakan Koca'da kötü haber geldi! Riskli yükseliş başladı!

Koronavirüs salgının Türkiye'nin uzun bir süredir mücadele ettiği bir konu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bölgesel yaptığı ziyaretlere bugün bir yenisini daha ekledi. Yaptığı incelemeler sonrasında önemli açıklamalar kaydeden Koca, salgının Anadolu bölgesinde 2. zirvesine ulaştığını belirterek, "Riskli bir yükselişle karşı karşıyayız" dedi.

Gündem Yayın: 23 Ekim 2020 - Cuma - Güncelleme: 23.10.2020 20:47:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Bir dönem düşüşe geçen vaka sayısı son haftalarda yeniden artışa geçti. Bu konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Koca açıklamasında, "Salgın Anadolu'da ikinci zirve dönemindedir. Riskli bir yükselişle karşı karşıyayız" diyerek kötü haberi duyurdu.

SALGINDA İKİNCİ ZİRVE

Yaptığı inceleme sonrasında Anadolu'nun 2. zirve dönemini yaşadığını belirten Koca, şu açıklamayı kaydetti:

"Söyleyeceklerim salgının herhangi şeklinde tırmanışının bütün vatandaşları ilgilendirecek niteliktedir. Bursa'da yaptığımız toplantının muhatabı 5 ve diğer illerimizdir. İstanbul buna dahildir. Salgın Anadolu'da ikinci zirve dönemindedir. Riskli bir tırmanışla karşılaşıyoruz. İlk piki büyük illerde 14 Nisan'da ikinci zirveyi Eylül'de yaşamıştık"

DAHA CİDDİ BİR SINAVDAYIZ

Açıklamasına devam eden Koca, Ekim ayının ikinci haftasından itibaren daha ciddi bir sınavla karşı karşıya olunduğunu şu şekilde ifade etti:

"Büyük illerimizde her iki zirve noktasından sonra tedbirlere sarılmış hızla sonuç almıştık. Ekim'in ikinci haftasından itibaren salgın karşısında öncekilerden daha ciddi sınavdayız. Virüsün bulaştığı kişilerin büyük kısmında belirti görünmemesi sevindiricidir. Salgın bize şunu öğretti virüsün yayılması daha fazla sayıda insanın hasta olması, hayatını kaybetmesi değil tüm hayatın sekteye uğramasıdır. Salgına karşı verilen mücadele bütün hayatı koruma mücadelesidir"

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732