Azerbaycan ve Türkiye arasında elektrik ve doğalgaz için imzalar atıldı!

Gelen bir son dakika haberine göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Azerbaycan Enerji Düzenleme Ajansı arasında elektrik ve doğalgaz piyasalarında uyumlu bir düzenleyici çerçeve için imzalar atıldı.

Gündem Yayın: 01 Kasım 2020 - Pazar - Güncelleme: 01.11.2020 17:48:21
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

EPDK ve AERA arasında elektrik ve doğalgaz piyasalarında uyumlu bir düzenleyici çerçevenin sağlanabilmesi için iş birliği protokolü resmen imzalandı.

27 EKİM'DE İMZALANDI

Gelen bilgiye göre koronavirüs salgını sebebiyle toplantı video konferans aracılığı ile yapıldı. Yapılan toplantıda EPKD Başkanı Mustafa Yılmaz ve AERA Başkanı Dr. Samir Akhundov arasında protokol 27 Ekim tarihinde imzalandı.

 

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN ARASINDAKİ KARDEŞLİK BAĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

İmza gününde konuşma yapan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağına dikkat çekerek, son dönemde Ermenistan ile yaşanan Dağlık Karabağ sorunun Azerbaycan'a verilen destek vurgulandı.

BU PROTOKOL BÜYÜK FIRSATLAR SUNUYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Yılmaz, şu açıklamayı kaydetti:

"Bu protokol aynı zamanda bölgesel ve uluslararası yapılanmaların yanı sıra üçüncü taraflarla olan ilişkileri de ortaklaşa şekilde geliştirmeyi amaçlıyor. Türkiye'deki elektrik ve doğal gaz piyasalarının mimarı olan kurumumuzun bilgi ve deneyimlerini kardeşleriyle memnuniyetle paylaşmaya hazır olduğunu vurgulamak istiyorum. İmzaladığımız bu protokol, 20 yıla yakın sürede kaydettiği aşama sonucunda sahip olduğu modern enerji piyasasıyla bulunduğumuz coğrafyada örnek konuma gelen ülkemizin deneyimlerinin, enerji piyasalarını serbestleştirme sürecinde olan ve önemli bir tedarikçimiz konumundaki Azerbaycan'a aktarılması açısından da büyük fırsatlar sunuyor"

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732