Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerginlik had safhada!

Dün Ermenistan-Azerbaycan sınırında tansiyon yeniden yükseldi. Karabağ Savaşı'nın üzerinden bir yıl geçmişken Ermenistan, saldırıya geçti. Azerbaycan saldırılara sert karşılık verdi, 15 Ermeni askeri öldürüldü. Rusya'nın araya girmesiyle dün akşam ateşkes ilan edildi. Tüm dünyanın gözü suların yeniden ısındığı Azerbaycan-Ermenistan sınırına çevrildi.

Dünya Yayın: 17 Kasım 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 17.11.2021 10:03:45
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Azerbaycan, yaklaşık 30 yıl boyunca Ermeni işgali altında kalan Dağlık Karabağ topraklarının büyük bölümünü geçen yıl savaşarak geri almıştı. 44 günde gelen zafer, 10 Kasım 2020'de imzalanan anlaşma ile tescil edilmişti.

2 AZERBAYCAN ASKERİ YARALANDI

Yenilgiyi kabul edemeyen Ermenistan ise dün sabah saatlerinde yeniden saldırıya geçti. Ermenistan ordusu sınırda bazı yükseklikleri ele geçirerek daha elverişli mevziler elde etmek amacıyla yerel saatle 11.00'de Laçın ve Kelbecer istikametinde operasyon başlattı. Saldırıda 2 Azerbaycan askeri yaralandı. Sınırdaki hareketlilik yeniden bir savaşın başlayıp başlayamayacağı sorusunu gündeme taşıdı.

15 ERMENİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Ermeni askerlerinin saldırılarına Azerbaycan güçlerinin karşılık vermesiyle 15 Ermeni asker öldü, 12 asker yaralandı. Ermenistan yetkilileri ise çatışmalarda iki mevzinin kaybedildiğini ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunması için Rusya'dan yardım istendiğini söyledi.

RUSYA: ÇATIŞMALAR DURDU

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan'ın, sınırlarındaki durumu istikrara kavuşturmaya yönelik adımlar attığı belirtildi. Açıklamada, "Şu anda Karakilise'de çatışmalar durdu, durum normale döndü ve kontrol altında." denildi. Dün Ermenistan Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada, "Rusya'nın ara buluculuğuyla, saat 17.30 itibarıyla Azerbaycan-Ermenistan sınırında ateşkes ilan edilmiştir." ifadeleri yer aldı.

BAKAN AKAR, MEVKİDAŞINI ARADI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenistan'ın sınırdaki provokasyonlarına yönelik Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov'la gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Türkiye'nin her zaman olduğu gibi bugün de Azerbaycan'ın yanında olduğunu söyledi.

ABD, "KAYGILIYIZ" AÇIKLAMASI YAPTI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalardan kaygılı olduklarını, tarafları gerilimi azaltmaya çağırdıklarını açıkladı.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerginlik had safhada!

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732