Azerbaycan Barış Ülkesidir

Azerbaycan barış ülkesidir. Bu barışı bozmak isteyenler uzun uzun düşünmeliler - Bakü Dağ Yahudileri Cemaati Başkanı Milikh Yevdayev Azerbaycan asırlardır barışın, huzurun ve beraber yaşamanın merkezi olarak biliniyor.

Dünya Yayın: 08 Haziran 2021 - Salı - Güncelleme: 08.06.2021 00:23:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News
Dünyanın dört bir yanında Ermenileri savunan, Ermeniciliğin yanında olan güçler ne yazık ki, cumartesi işgalden kurtarılan Kelbecer bölgesinde iki Azerbaycanlı gazetecinin ve bir devlet memurumuzun şehit olması, dört kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan mayın patlamasıyla ilgili sessizliklerini korudular. Oysa biz bu konunun tüm uluslararası kurum ve kuruluşlarca gündeme taşınmasını bekliyorduk ve hala bu konuda umutluyuz. Azerbaycan'ın işgalden kurtarılmış bölgelerinde Ermenilerce bastırılmış mayınların haritasını verilmemesini gözardı eden uluslararası kurum ve kuruluşları göreve davet ederken, Azerbaycan'da kültürel değerlere sahip çıkılmasına yönelen terörü şiddetle kınıyorum.
Bu sözleri basına verdiği demeçte Bakü Dağ Yahudileri Cemaati Başkanı Milikh Yevdayev iki gazetecinin Kelbecer'de tanksavar mayının patlaması sonucu iki gazetecinin ve bir resmi devlet memurunun şehit olmasını değerlendirirken söyledi. Yevdayev bu süreç boyunca Azerbaycan'ın hep sorunun barışcıl yönde çözümünden yana olduğunu, bu konuda defalarca Ermeni resmilerini uyardığını belirterek, gelinen bu durumda Ermenistan'ın sorumluluk taşıdığını dile getirdi. Onun sözlerine göre, cumartesi şehit olan gazeteciler ülkenin kültürel mirasının kayıt altına alan özel ekibin içindelerdi ve Ermenilerin aslında yaptıkları dünya kültürüne ve farklı kültürlerin bır arada yaşama yapısına vermek istedikleri zararla direk bağlantılıdır: ''Biliyoruz ki, Kelbecer'de ve diğer kurtarılmış bölgelerde milletimize ve devletimize ait olan bir çok değerler Ermenilerce yokedilmiş. Bu yok edilmiş kültürel değerler dünya kültürünün çok önemli birer parçalarıydı ve Ermeniler, aynı zamanda onların destekçileri dünyanın bu kültürel soykırımdan haberdar olmasını istemiyorlardı. Farklı dinlerin, milletlerin ve kültürlerin rahatça birarada yaşadığı Azerbaycan'da eğer Ermeniler de huzurla yaşamak istiyorlarsa, bu saldırgan tavırlarından vazgeçmeliler. Sade Ermeni halkının da Ermenistan iktidarının bu saldırgan tutumunu kınaması gerektiğini düşünüyorum. Zira, tüm dinlerin ortak bir emri bulunmaktadır: ÖLDÜRMEYECEKSİN! Ama maalesef Ermeniler bu kutsal emri çiğneyerek insanları katletmeği hala sürdürüyorlar.''
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732