Asıl Tehlike Evinizde Kovid-19’a Evinde Yakalandı

Çin'de yapılan yeni bir araştırmayla insanların yüzde 80'i Kovid-19'a evlerindeyken yakalandığı ortaya çıktı. Uzmanlar, Kovid-19 tedbirlerin dışarıda olduğundan çok daha sıkı bir şekilde ev ortamında uygulanmasını tavsiye ediyor.

Dünya Yayın: 18 Ağustos 2020 - Salı - Güncelleme: 18.08.2020 17:26:51
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kovid-19 salgını, bütün dünyada 22 milyon insanı etkisi altına aldı 770 bin insan ise yaşamını yitirmesine sebep oldu. Virüse karşı aşı çalışmaları devam ederken yapılan yeni bir araştırma ise bambaşka bir gerçeği ortaya çıkardı.

Kovid-19 riskinin sanıldığı gibi toplu taşıma araçları ya eğlence mekanlarında değil, bizzat insanların aileleriyle birlikte yaşadığı evlerde daha çok olduğu ortaya çıktı. Çin'de yapılan son çalışmada, virüsün bulaşma riski evde yüzde 10,3, hastanelerde yüzde 1 ve toplu taşımada yüzde 0,1.

KAPALI ALANLAR İNCELENDİ

Haijing'de Southeast Üniversitesi ve Hong Kong Üniversitesi tarafından yapılan ortak çalışmada bilim adamları, pandeminin ilk merkez üssü olan Hubey Eyaleti hariç, ülkede 320 noktada meydana gelen salgınların haritasını çıkardı.

Salgınların rapor edildiği kapalı alanların ana özelliklerini ve bunlarla ilişkili iç mekan çevre sorunlarını gözden geçirdiler.

SALGININ BAŞLANGIÇ NOKTASI 5 KATEGORİYE AYRILDI

Yapılan çalışmada 318 noktada Kovid-19 salgının kapalı yerde, sadece 2 noktada ise açık havada başladığı görüldü. Vakaların birçoğu kişiler evlerindeyken açığa çıktı.

Filtrelenen veriler, 120 şehirde bin 245 doğrulanmış virüs vakasını kapsayan 318 salgını ortaya çıkardı. Salgınların yeri ise beş kategoriye ayrıldı: ev, başta olmak üzere toplu taşıma ve, hastane gibi, eğlence yerleri.

VAKALARIN %80'İ EVDE BAŞLADI

Salgınların yüzde 80'i ev ortamında, yüzde 34'ü ise toplu taşıma araçlarında meydana geldi. Bununla birlikte, ev salgınların çoğu üç ile beş vakayla neticelendi.

EVDE KORONA TEDBİRLERİ UYGULANMALI

Araştırmacılar, sadece iki vakayı içeren bir dış ortamda meydana gelen bir salgını bulabildiler. Araştırmacılar, çalışmanın özetinde Üç yada daha çok vakanın tespit yapıldığı bütün salgınlar, bir iç mekan ortamında meydana geldi, bu da iç mekanın paylaşılmasının büyük bir Kovid-19 enfeksiyon riski olduğunu doğruluyor.

Bilim adamları bu sebeple, Kovid-19'dan korunmak için insanlardan evlerinde hijyen sağlamasını, sosyal mesafe ve maske takma önlemlerine uymasını istedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732