ASAT Muratpaşa’da 3 mahallenin içme suyu altyapısını modernize etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa ilçesinde Tahılpazarı, Muratpaşa ve Etiler Mahallelerinde içme suyu altyapısı yenileyerek modern ölçüm ve izleme araçlarıyla donattı.

Yayın: 07 Ocak 2021 - Perşembe - Güncelleme: 07.01.2021 14:14:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü merkez ve ilçelerde içme suyu altyapı yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Merkezde Muratpaşa ilçesi Varlık Mahallesi ile başlayan çalışma Tahılpazarı, Muratpaşa ve Etiler Mahallelerini içine alan çalışma ile devam etti. ASAT Genel Müdürlüğü 3 mahallenin içme suyu şebeke hatlarını yenileyerek sistemi modernize etti. Çalışma kapsamında kullanım ömrünü tamamlamış olan eski borular değiştirilerek yüksek standartlı içme suyu boruları döşendi. Çalışmalar sonrasında asfaltlama işlemi de hızlı şekilde tamamlandı.

KAYIP VE KAÇAKLAR KONTROL ALTINA ALINIYOR

Alt yapısı yenilenen mahallelerdeki içme suyu hatlarına basınç ve debiyi 24 saat takip etmek üzere cihazlar yerleştirildi. Eklenen kontrollü vanalar ile müdahale kapasitesi artırıldı. Yeni düzenleme sayesinde sistemli, etkin bir ölçüm ve kontrol sağlanıyor. Aynı zamanda olası arıza durumlarında saha ekiplerinin müdahalesi öncesinde hızlı ve etkili şekilde ön tedbirler devreye alınabiliyor. Alt yapısı yenilenen mahallelerde DMA (İzole Edilmiş Alt Bölge) oluşturan ASAT, böylece belirli bölgenin içme suyu altyapısı arızalara, su kayıp ve kaçaklarına karşı daha ileri seviyede kontrol altına alınıyor. 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732