Akşener'den Özdağ'ın açıklamalarına ilişkin yorum: Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler

Partisinin milletvekili Ümit Özdağ'ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki açıklamalarına ilişkin olarak mahkemeyi işaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türk mutasavvıf Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın sözünden alıntı yaptı. Akşener, "Mevlam neyler, neylerse güzel eyler" dedi.

Gündem Yayın: 21 Ekim 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 21.10.2020 17:46:11
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

İYİ Genel Başkanı Meral Akşener, Kayseri'nin İncesu ilçesinde esnafları ziyaret etti. Akşener, "20 Ocak 2020 tarihinden itibaren Türkiye'de ilçe ilçe geziyorum. Esnaf gezme amacım, oy isteme falan değil. Propaganda yapmıyorum, iktidarı yermiyorum ama bir şey yapıyorum. Unutulmuş esnafı görüyoruz, üzerine perde örtülmüş esnafı dinliyoruz. Sorunlarını Meclis'e getiriyoruz. Kamuoyuna mal ediyoruz ve o sorunlara dikkat çekiyoruz. O şekilde esnafın görülmesini sağlıyoruz" dedi.

"BU KONU VATANDAŞIN İLGİSİNİ ÇEKMİYOR"

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki açıklamalara ilişkin olarak Akşener, şunları kaydetti:

"Bu konuyu ne burada ne de Yenifakılı'da bana soran olmadı. Medyanın ilgisini çekiyor ama vatandaşın derdi başka. Netice itibariyle keşke medya ya da sosyal medya üzerinden dertlerimizi paylaşmak yerine, derdimizi anlatmak yerine, yüz yüze konuşmanın daha faydalı olacağını siyasi hayatım boyunca düşünmüşümdür. O yapılamadı, kamuoyuna mal oldu ama vatandaşın derdi ile hiç yan yana gelmiyor.

"BU KONUDA MAHKEME KARAR VERECEK"

Beni takip ettiniz. Gazeteci böyle bir soru sormaya haklı ama vatandaş bunu sormuyor. Vatandaş oğlunun Türkiye'yi terk etmesinden duyduğu endişeyi ağlayarak söylüyor. Süt hayvanı besiciliği yapan süt üreticisi gözleri dolu dolu 'Şunu Mecliste dile getirin' diyor. Dolayısıyla ben bu soruyu cevaplamayı vatandaşlara karşı ayıp hissediyorum. Onun için görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Buğra Bey kendisi ile ilgili iddia sahiplerinin ne güzel işte hukuk yoluyla iddialarını ispatlamaları için bir fırsat tanıyor. Bu çok önemli bir şeydir. Şimdi iddia sahipleri gidecekler ellerinde ne var ise, belge ve bilgiyi verecekler. Mahkeme bir karar verecek. O zaman akla kara birbirinden belli olacak."

İHRAÇ SORUSUNU PAS GEÇTİ

"Ümit Özdağ konusunda sizin bir tasarrufunuz olacak mı?" sorusuna Akşener, İngilizce olarak, "No comment (Yorum yok)" cevabını verdi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın, katıldığı bir televizyon programında İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "FETÖ'cü olduğu" yönündeki iddiası, İYİ Parti'de bir krize dönüştü.

Kavuncu, kendisine yönelik "itibar suikasti" yaptığı gerekçesiyle Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunurken, parti içinde de "disipline sevk edilmeli" sesleri yükselmeye başladı.

Genel Başkan Akşener ise, Özdağ'ın açıklamalarını "İYİ Parti'nin dağılma sürecine gireceği" şeklinde yorumlayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'a tepki gösterirken, partisine "siyasi operasyon" yapılmaya çalışıldığı mesajı verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732