AKP’de Gökçek krizi: MKYK listesinden son gün çıkarıldı

Melih Gökçek’in AKP’de MKYK üyeliğinde krizine neden olduğu ortaya çıktı. 75 kişilik listeye Gökçek ve Suat Kılıç’ın alındığı, ancak bazı MYK üyelerinin girişimi ile iki ismin çıkarıldığı öğrenildi. Gökçek’in isminin çıkarılması için kavgalı olduğu Hayati Yazıcı’nın devreye girdiği belirtildi. Gökçek’e ikinci darbe ‘parsel parsel’ kavgasının mimarı Bülent Arınç’ın oğlu Mücahit Arınç’ın Disiplin Kurulu’na seçilmesi oldu.

Gündem Yayın: 28 Mart 2021 - Pazar - Güncelleme: 28.03.2021 15:42:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Geçen hafta yapılan AKP kongresi öncesinde Melih Gökçek krizi yaşandığı ortaya çıktı. 75 kişilik MKYK listesine Gökçek'in alındığı ancak bazı yöneticilerin Erdoğan'la görüşerek liste dışı kalmasını sağladığı öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'in yeniden aktif siyasete dönüş umudu kalmadı. 24 Mart tarihinde yapılan kongre öncesinde Gökçek'in parti yönetimine girmesinin önü açıldı. 75 kişilik listeye Gökçek ile Spor eski Bakanı Suat Kılıç alındı. Bu iki ismin listeye girmesi üzerine bir MYK üyesi, Erdoğan'la görüşerek Gökçek'in çıkarılmasını istedi ancak başarılı olamadı. Bu isim, daha sonra Siyasi İşler Başkanı Hayati Yazıcı ile görüştü.

YAZICI DEVREYE GİRDİ…

Yazıcı'nın Gökçek'le olan kavgası bu girişimin başarılı olmasını sağladı. Son yıllarda Gökçek ile Yazıcı ‘Ankara Kuşu' sosyal medya hesabı üzerinden büyük bir tartışma yaşamıştı. İki isim arasındaki siyasi husumet, Gökçek'in önünün kesilmesine neden oldu. Yazıcı'nın devreye girmesinden sonra Gökçek liste dışında kaldı.

ÜSTÜNE ARINÇ GOLÜ

MKYK listesine girmesi engellenen Gökçek'e ikinci gol oğul Arınç'la geldi. Bülent Arınç'la ‘parsel parsel' kavgası bulunan Gökçek, Ahmet Mücahit Arınç'ın kongrede parti yönetimine girmesiyle ikinci şoku yaşadı. Arınç, Disiplin Kurulu üyesi yapıldı. Gökçek'in bir hafta içinde aldığı iki haber nedeniyle büyük şok yaşadığı öğrenildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732