Akıllı ev sistemleri hem güvenlik hem konfor sağlıyor

İnternet aracılığıyla sensör ya da farklı bağlantı yöntemleriyle birbirine bağlanan cihazların oluşturduğu ekosistem olarak tanımlanan “akıllı ev sistemleri” son dönemin teknoloji trendleri arasında öne çıkıyor.

Teknoloji Yayın: 08 Nisan 2021 - Perşembe - Güncelleme: 08.04.2021 15:30:18
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

 Teknolojik gelişmeler akıllı ev cihazlarının kullanımının yaygınlaşmasını sağlarken, bu teknolojiyi evlerinden kullananların sayısı da artmaya devam ediyor. Gaming hazır sistemlerden profesyonel oyuncu ekipmanlarına kadar çok geniş bir yelpazede binlerce teknoloji ürünü sunan bir e-ticaret platformu olan İncehesap.com tarafından açıklanan verilere göre; 2021’in ilk 2 ayında, akıllı ev güvenlik kameralarının satışı geçen yıla kıyasla 4 kat artarken, en çok tercih edilen akıllı ev cihazlarından biri olan robot süpürge satışları ise 2019’a kıyasla %80 artış gösterdi. 

Son dönemde sıkça duyduğumuz “akıllı ev” kavramı gelişimini sürdürmekte. İnternet üzerinden, sensör ya da farklı bir bağlantı yöntemiyle birbirine bağlanan cihazların oluşturduğu ekosistem olarak tanımlanan “akıllı ev sistemleri”, uzaktan erişilerek yönetilebildiği gibi belirli bir otomasyona bağlı kalarak kendiliğinden de çalışarak gündelik hayattaki konforumuzu artırıyor. 

 

Özellikle, nesnelerin interneti kavramının gelişimi ve bu özellikteki cihazların hayatın her alanında kullanılmaya başlaması “evlerimizi de akıllandırdı”. Cihazların ya da objelerin; yazılım, sensör ya da farklı bağlantı yöntemleriyle birbirine bağlanarak haberleşmesi ve bu cihazların veri alışverişi yaparak verilen komutu yerine getirmesini sağlayan “nesnelerin interneti” teknolojisi kısa sürede evlerimize girdi. 

 

Global akıllı ev pazarı büyüyor

 

Yapılan araştırmalara göre; global akıllı ev pazarının 2022 yılına kadar 53,45 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.* En çok tercih edilen akıllı ev ürünlerinden biri olan robot süpürgeler ise tüm dünya genelinde satışlarını artırmayı sürdürüyor. 2018'de global robot süpürge pazarı 1,84 milyar dolar değerindeyken; bu piyasa değerinin 2025 yılına kadar 4,98 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.**

 

Akıllı ev sistemleriyle yapılabilecekler nerdeyse sınırsız.  Bu sistemlerle; oturma odasına takılan akıllı ampülün verilen komuta bağlı olarak günün belirli saatlerinde, belirlenen renk sıcaklığına bağlı olarak çalışmasını sağlamaktan, eve yerleştirilen güvenlik kamerasında yer alan hareket sensörü yardımıyla, evde olağandışı gerçekleşen hareketliliklerden anında haberdar olunmasına dek birçok dijital senaryo oluşturmak mümkün. 

 

Robot süpürge satışlarında %80 artış

Akıllı ev sistemlerine olan talebin artmaya sürdürmesi bu ürün gamında yer alan akıllı cihazların satışına da yansımayı sürdürüyor. İncehesap.com verilerine göre; 2021’in ilk 2 ayında, akıllı ev güvenlik kameralarının satışı geçen yıla kıyasla 4 kat artarken en çok tercih edilen akıllı ev cihazları arasında yer alan robot süpürge satışları ise 2019’a kıyasla %80 artış gösterdi.  2020’de robot süpürge ürün sayfalarını ziyaret eden kullanıcıların sayısı bir önceki yıla oranla 4.3 kat artarken, verilere göre 2020’de akıllı ev kamerası ürün sayfalarını ziyaret eden kullanıcıların sayısında ise 9 kat artış yaşandığı görülüyor.

Akıllı ev sistemleri gündelik hayata konfor katmayı sürdürecek

Akıllı ev sistemlerinin hem güvenlik hem de konfor sağladığının altını çizen İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen; “Teknolojinin olanakları bir süre önce hayal bile edemeyeceğimiz cihazları evlerimizin içine kadar soktu. Bugün, akıllı ev sistemleri sayesinde neredeyse sınırsız senaryolar oluşturmak mümkün. Örneğin; bir robot süpürge belirlenen saat ve günlerde, oluşturulan senaryoya bağlı olarak evin tamamını ya da bir bölümünü temizleyip, temizlik sonucunu kullanıcıya raporlayabiliyor. Mobil cihazlardan kontrol edilen akıllı prizler aracılığıyla, su ısıtıcısı ya da ütünüzün açık kalıp kalmadığı konusunda kararsız kalmanız durumunda, akıllı prizi uzaktan kapatılabiliyorsunuz. Önümüzdeki dönemde de akıllı ev otomasyonu konusunun gelişimini sürdürerek pazar hacmini artıracağını düşünüyoruz, yapılan araştırmalar da bunu gösteriyor. Özellikle birbiriyle entegre olan cihaz çeşitliliği arttıkça akıllı ev sistemleri de etki alanını genişletecektir” dedi

 

incehesap.com Hakkında:

 

Elektronik ürünlerini en uygun fiyat, en kaliteli hizmet ve güvenilir alışveriş yaklaşımıyla ulaştırmak üzere 2008 yılında kurulan incehesap.com, gaming hazır sistemlerden profesyonel oyuncu ekipmanlarına kadar çok geniş bir yelpazede binlerce teknoloji ürünü sunan bir e-ticaret platformudur. Gaming meraklıları ve profesyonellerine özel olarak sunduğu teknolojik ürünler, gaming alanının gelişmesi için düzenlediği aktiviteler ve bilişim sektöründe uzun yıllara dayanan deneyimiyle pazarın öncüsü konumundaki incehesap.com, Beşiktaş Esports’un ana sponsorluğunu da üstlenerek esporculara desteğini sürdürüyor. incehesap.com, kendi gaming teknolojileri markası Game Power ile bu alandaki uzmanlığını yurt dışı pazarlara sunarak ülkemiz ihracatına katkıda bulunmasının yanı sıra James Donkey gibi gaming sektörünün önde gelen markalarının ürünlerini geliştiriyor ve markanın Türkiye’deki tek yetkili distribütörlüğünü üstleniyor.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732