Açlık ve Yoksulluk sınırını açıklandı!

Türk-İş’in yaptığı son araştırma sonuçlarına göre açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 719 TL olarak açıklanırken, yoksulluk sınırı ise 8 bin 865 TL olarak ifade edildi.

Ekonomi Yayın: 26 Şubat 2021 - Cuma - Güncelleme: 26.02.2021 14:49:48
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Türk-İş her ay açlık ve yoksulluk sınırını açıklıyor. Şubat ayı için yapılan araştırma sonucuna göre dört kişilik bir ailenin geçinmesi için ihtiyacı olan miktar belli oldu. Her ay “Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması” sonuçları Şubat ayı için belli oldu. Detaylar haberimizde

 

DENGELİ BESLENMEK İÇİN AÇLIK SINIRI 2 BİN 719 TL

Yapılan araştırma sonuçlarına göre 4 kişilik bir ailenin dengeli beslenmesi için açlık sınırı 2 bin 719 TL olarak belirlendi.

YOKSULLUK SINIRI 8 BİN 865 TL

Dengeli ve yeterli beslenmenin dışında konut, ulaşım, giyim, eğitim ve sağlık gibi zorunlu diğer ihtiyaçlar için sınır 8 bin 865 TL olarak ifade edildi. Aynı zamanda bekar bir çalışanın “Yaşama maliyeti” ise araştırma sonucuna göre 3 bin 297 TL olarak belirtildi.

 

ARTIŞLAR DEVAM ETTİ

Geçtiğimiz aylarda ciddi derecede yükselten ve vatandaşların tepkisine neden olan süt, yoğurt ve peynirdeki artış, Şubat ayında da devam etti.

Özellikle kıyma ve et ise, uzun bir süreden sonra artış gösterdi. Yumurta ve bakliyat ürünlerinde fiyat değişmezken, balık fiyatlarında artış yaşandı.

 

FİYATLAR AYNI KALDI

Tüm bunların dışında margarin, ayçiçeği yağı, zeytinyağı ve tereyağı gibi ürünlerin fiyatları geçen aya kıyasla aynı kaldı. Aynı zamanda reçel, bal, pekmez, tuz ve salça gibi ürünlerin fiyatlarında da herhangi bir değişiklik yaşanmadı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732