Instagram'a İki Yeni Özellik Geliyor

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu Instagram, kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacak iki yeni özellik üzerinde çalışıyor. Bu özelliklerden ilki mesaj yönlendirme, diğeride mesaja özel cevaplama.

Teknoloji Yayın: 11 Eylül 2020 - Cuma - Güncelleme: 11.09.2020 19:01:30
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Tüm dünyayı hızla etkisi altına alan Kovid-19 salgını, insanların internette, özellikle sosyal medyada ciddi oranda vakit geçiriyor.

Sosyal medya devleri, bu zamanda kullanım rekorları kırarken, insanların uygulamalarla daha çok zaman geçirmesi için de yenilikler üretmekte.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram' DM için yeni bir özellik yolda. Facebook tarafından geliştirmeleri devam eden Instagram mesajları, artık mesajlaşma uygulaması gibi deneyim sunabilecek.

WhatsApp özelliği kazanacak olan Instagram DM, çok daha kullanışlı bir hale gelmiş olacak.

İŞİN UZMANI YENİ ÖZELLİKLERİ YORUMLADI

Bugün Türkiye'nin en bilindik ve tanınmış şirketleri dijital pazarlamasını yapan ve sosyal medyalarını yöneten ProMedia Works Reklam Ajansı'nın kurucusu İlker Ezibay, Instagram'ın bu yeni özelliğiyla alakalı olarak şu bilgilere yer verdi: "Facebook'un Whatsapp ve Instagram'ı satın almasından sonra, her bir uygulamaya has olan özellikler, diğer uygulamalara entegre edilmiş ve bu özelliklerle birlikte bu uygulamalar kullanıcıların bir numaralı tercihi olmuştu.

Pandemi zamanıyla birlikte, daha önce kullanmayan insanlar bile, birbirleriyle artık sosyal medya üzerinden iletişim kurabiliyor. En çok kullanılan uygulamalar Whatsapp ve Instagram olarak dikkat çekiyor.

MESAJLAR DAHA KOLAY PAYLAŞILIR HALE GELECEK

Hem Whatsapp' hem de Instagram'ın sahibi olan Facebook, kullanıcıları daha rahat mesajlaşması için Instagram'a iki yeni özellik getirmekte. Bu özelliklerden ilki, mesaj yönlendirme olacak.

Uzun zamandır WhatsApp'ta bulunan bu özellik sayesinde, gelen bir mesajı farklı bir kişiye direkt göndermek mümkün hale gelmişti.

Böylelikle kullanıcılar kopyala-yapıştır işlemi yapmadan mesajı paylaşabilme imkanına sahip. Bu özellik sayesinde Instagram'da mesajlar daha kolay paylaşılır hale gelecek.

Instagram'a İki Yeni Özellik Geliyor

ŞİMDİLİK DENEME AŞAMASINDA

Diğer özellik mesaja özel cevaplama. Özellikle grup konuşmalarında anlaşılabilirliği daha çok arttıran bu özellik, Instagram'da yer alacak. Gelen bir mesajı seçip, onu etiketleyerek cevap gönderilecek.

Bu da kalabalık mesaj içinde cevabın doğru ve anlaşılır şekilde gönderilmesini sağlayacak. Geçtiğimiz günlerde Instagram mesajlar web üzerinden erişilebilir hale gelmişti.

Bu özellik uzun zamandır bekleniyordu. Şimdilik bu özellikler henüz bazı ülkelerde deneme aşamasında. Türkiye'de çok nadir hesapta bu özellikler aktifleşti. Yakın zamanda bütün kullanıcılar bu özellikleri kullanmaya başlayacak."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732