90 kişinin koronavirüs test sonuçları karıştı!

Valilik harekete geçti!

Gündem Yayın: 29 Mart 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 29.03.2021 14:29:43
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Gelen bir son dakika haberine göre Eskişehir’de 90 kişinin koronavirüs PCR test sonuçlarının karıştığı iddia edildi. Test sonucu pozitif olmasına rağmen, kişiler veri girişindeki hata yüzünden negatif olarak eve gönderilirken, sonucu negatif çıkıp pozitif olarak görünen kişiler de ilaç tedavisine alındı. Konuyla ilgili hata fark edilirken, kişiler hemen aranarak bilgilendirildi. Konuyla ilgili Eskişehir Valiliği harekete geçti.

Olay Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Perşembe günü meydana geldi. Test sonuçları bilgisayar programına veri girişi ile aktarılıyordu. Ancak iddiaya göre test sonucu blok olarak tamamı negatif ya da pozitif olarak işaretlendi.

 

Test sonuçları sisteme pozitif olarak düşen kişilere ilaç tedavisine başlandı. Ancak hatanın fark edilmesi üzerine hemen 90 kişi aranarak yanlışlık olduğu ifade edildi.

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ

Yaşanan bu olay sonrasında testi karışan kişilere yeniden test yapılacağı ve konuyla ilgili Eskişehir Valiliğin yeniden harekete geçtiği belirtildi.

 

“3 GÜNDÜR HASTANEDE KARANTİNADAYIZ”

N.S.K., sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak, “Bana da yapıldı test yaptılar, önce pozitifsin diye aradılar. 3 saat sonra yanlışlık olmuş negatifsin dediler” dedi.

Babasına yapılan testin yanlış çıktığını ifade eden M.P. ise “Babama da test yaptılar. Akşam Sağlık İl Müdürlüğü’nden mesaj geldi, pozitif diye. Sabah doktoru geldi sonuçlar negatif dedi. Üç gündür hastanede karantinadayız” açıklamasını yaptı.

Konuyla ilgili hastane tarafından henüz resmi bir açıklama gelmedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732