2021 asgari ücret için son dakika gelişmesi!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılı asgari ücretinin belirlenmesi için bugün bir araya gelecek. Asgari ücret için Türk-İş, Hak-İş ve DİSK tarafından ortak bir açıklama yapıldı ve vergiden muaf olması gerektiği ifade edildi.

Gündem Yayın: 04 Aralık 2020 - Cuma - Güncelleme: 04.12.2020 12:10:58
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücret görüşmelerine çevrildi. Bugün toplantı yapılacak ve görüşmeler böylelikle başlamış olacak. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK tarafından ortak bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada asgari ücret belirlenirken geçim şartları yaklaşımının dikkate alınması gerektiği ve ücretlerin asgari ücrete denk gelen kısmının vergiden muaf olması gerektiği ifade edildi.

CİDDİ İŞ KAYIPLARI

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada 2021 asgari ücret görüşmeleri Covid-19 salgının tüm dünya ve ülkemizde ağır insani, sosyal ve ekonomik tahribatının yaşandığı bir dönemde başladığı belirtilerek küresel salgının başta işçiler olmak üzere tüm ücretli çalışanların yaşama şartlarını daha da ağırlaştırdığı ve ciddi iş ve gelir kayıplarına yol açtığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada devletin resmi kurumu tarafından açıklanan son büyüme rakamlarında, çalışanların milli gelirden aldıkları payın ciddi oranda gerilediği de ifade edilerek 2021 yılında geçerli olacak asgari ücretin, pandemi koşullarında yaşanan iş ve gelir kaybı dikkate alınarak insan onuruna yaraşır bir geçim ücreti olarak tespit edilmesi ortak düşünce olduğunu vurguladı. 

YAPILAN AÇIKLAMA 

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"2021 asgari ücret görüşmeleri Covid-19 salgının tüm dünya ve ülkemizde ağır insani, sosyal ve ekonomik tahribatının yaşandığı bir dönemde başlamaktadır. Küresel salgın, başta işçiler olmak üzere tüm ücretli çalışanların yaşama şartlarını daha da ağırlaştırdı. Ciddi iş ve gelir kayıplarına yol açtı. Nitekim devletin resmi kurumu tarafından açıklanan son büyüme rakamlarında, çalışanların milli gelirden aldıkları payın ciddi oranda gerilediği de görülmektedir.

"VERGİDEN MUAF OLMALI"

2021 yılında geçerli olacak asgari ücretin, pandemi koşullarında yaşanan iş ve gelir kaybı dikkate alınarak insan onuruna yaraşır bir geçim ücreti olarak tespit edilmesi ortak düşüncemizdir.

Ücretlerin asgari ücrete denk gelen kısmı vergiden muaf olmalı."

5 PARAMETRE ÖNE ÇIKACAK

2021 asgari ücret zammı için yapılacak pazarlıklarda 5 parametre öne çıkacak. Bu görüşmelerde 'yaşam maliyeti, pandemi döneminde ekonomik durum, gerçekleşen ve hedef enflasyon, refah payı' öne çıkacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732