2020 FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Esenler Belediye Meclisi’nde Esenler Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler’e sadece kentsel dönüşüm için 1 buçuk yılda, 1,5 milyar TL’lik yatırım yapıldığını söyledi.

Gündem Yayın: 12 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 12.04.2021 16:00:12
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Esenler Belediye Meclisi’nin 6. Seçim Yılı 3. Dönem Nisan ayı Meclis Toplantıları’nın ikinci birleşiminde Esenler Belediyesi’nin 2020 yılını kapsayan Yıllık Faaliyet Raporu görüşüldü. Esenler Kültür Merkez’inde, 1. Meclis Başkan Vekili Engin Aydoğan’ın başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından 2020 yılını kapsayan Yıllık Faaliyet Raporu’nun görüşülmesine geçildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME 1,5 MİLYAR

Meclis üyelerinin Yıllık Faaliyet Raporu ile ilgili konuşmalarının ardından kürsüye gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüme yaptıkları yatırımlardan söz etti. Göksu, “Esenler kendi sosyal, kültürel ve fiziki dönüşümünde son 13 yılda en fazla mesafe kat eden ilçedir. Sadece kentsel dönüşüm için 1 buçuk yılda harcadığımız para 1,5 milyar. Şimdi kentsel dönüşüm dediğinizde, Türkiye’nin örnek aldığı kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Çalışmalarımıza hızla devam ederken, kentsel dönüşüm konutlarının yapıldığı yerde İBB’nin plan iptal davalarıyla uğraşıyoruz. Hamd olsun adalet gerekli cevabı veriyor” dedi.

ESENLER HAYÂLLERİN ÖTESİNE GEÇECEK

Esenler’de yapımı devam eden projelerden bahseden Göksu özetle şunları söyledi:

“Eğitim konusunda büyük bir hamlede bulunuyoruz. 12 okul, 404 derslik, 6 spor salonu yapıyoruz. Tuna Eğitim Vadisi’ni bitiriyoruz. Ayrıca Esenler’de 6 tane büyük yeni cami inşa ediyoruz. Tuna Polis Merkezi bitti. Mimar Sinan Öğrenci Yurdu bitti. Oruçreis Mehmet Öcalan Spor Kompleksi ve Hanımlar Spor Kompleksi, 15 Temmuz Spor Kompleksi, 15 Temmuz Gençlik Merkezi, Hanımlar Konağı bitti. 15 Temmuz Mahallesi’nde Sinan Erdem’den sonra en büyük spor kompleksinin inşaatına yakında başlıyoruz. Yaklaşık 9 bin 500 kişi kapasiteli olacak bu kompleks. Türkiye’nin en kapsamlı Kütüphane Vadisi ve Bilim Merkezi’ne yakında başlıyoruz. Nene Hatun’da Kadın Aktivite, Spor ve eğitim Merkezi’ne başlıyoruz. Kemer Mahallesi’ne devasa bir spor vadisi yapıyoruz. Sadece başlayacak dediklerimin maliyeti, 1 milyar. 15 Temmuz Millet Bahçesi’nden sonra şimdi Türkiye’nin en büyük millet bahçesini yapıyoruz. 1 milyon 880 bin metrekare. O bittiğinde bu bölge çekim merkezine dönüşecek. Yakında inşaatına başlayacağız. İnşa ettiğimiz şehir, Akıllı ve Güvenli Şehir olacak. Taşınmalar başladığında Esenler farklı bir noktaya evrilecek. Esenler, hayallerin ötesinde bir şehir olacak. Esenler, teknoloji üreten bir Teknokent olacak.”

KİMSE AÇ, AÇIKTA DEĞİL

10 yılda ESKAM İstihdam Merkezi ile 48 bin civarı insanı işe yerleştirdiklerini söyleyen Göksu, sosyal yardımlar için ise, “İyilik Merkezimizle geçen yıl 17 bin, bu yıl 67 bin 395 kişiye yardım ettik. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün bütçesi geçen yıl 7 milyondu, bu yıl 15 milyon. Esenler’de kimse aç ve açıkta kalmadı, kalmayacak” ifadelerini kullandı.

PERFORMANSIMIZ 100 ÜZERİNDEN 97

“2020 yılı faaliyet raporundaki performansımız 100 üzerinden 97” diyen Göksu, başarının kendilerine rehavet getirmeyeceğini belirterek, “97 aldık diye sevinmeyip, neden 3 eksik aldık diye bunun sebebini araştırırız. Bu 3’ün sebebi pandemiden dolayı yapamadığımız bazı etkinlikler” diye konuştu.

KÜLTÜR BÜTÇEMİZ 22 MİLYON TL

Kültür bütçesini fazla bulan CHP’li Meclis üyesi Kemal Şahin’e cevap veren Göksu, “Kültür bütçesi için 22 milyon fazla dedider. Kemal bey haklı çünkü CHP’nin kültüre ihtiyacı yok ki. Onların kültür anlayışı farklı. Onlar reklama değer verirler çünkü kültüre değil. Genç Yetenek diye bir projemizle Esenler’in gençlerinin yeteneklerini keşfedip üniversiteye yerleştirmek istiyoruz mesela. Hedefimiz 100 bin genç” dedi.

SIFIR ATIKTAN GELİR ELDE EDİYORUZ

“Türkiye’nin Sıfır Atık konusunda en çok mesafe kat etmiş ve Sıfır Atık’tan gelir elde eden de tek ilçesiyiz” diyen Göksu, “Her yıl 500  bin defter, binlerce litre deterjanı ve yağı buradan elde ediyoruz. Çevreci bir ilçeyiz” ifadelerini kullandı.

“Esenler’de hayata dair ne varsa, hangi insanın ne beklentisi varsa bizim görevimiz onu yerine getirmek” diyen Göksu sözlerini şöyle tamamladı: “Biz Esenler’de kimsenin rengine, cinsiyetine, mezhebine bakmayız. Bu şehirde herkese hizmet etmek bizim görevimiz. Hizmet edeni takdir etmek bir erdemdir. Esenler 2009 yılında girdiği büyük yarışta 2021 yılında açık ara farkla devam ediyor. Durmak yok yola devam. Bütün gönül dostlarımıza teşekkür ediyor, faaliyet raporumuzun hayırlı olmasını diliyorum.”

 Yapılan konuşmaların ardından Esenler Belediyesi 2020 Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. CHP ve İyi Partili Meclis Üyeleri faaliyet raporuna hayır oyu verdiler.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732