14 TEMMUZ KERKÜK TÜRK KATLİAMI

Ruhlarınız şad mekânlarınız cennet olsun. Türk Milli Kuvvetler Vakfı sizler için, sizlerin emanetleri için kurulmuştur ve hizmetine büyük bir azimle emanetleriniz uğruna devam etmektedir.

Yayın: 14 Temmuz 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 14.07.2021 09:14:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Türk Milli Kuvvetler Vakfı Genel Başkanı Sayın Fatih Şimga 14 Temmuz Kerkük Türk Katliamı nedeni ile  bir mesaj yayınladı.

 

Başkan Şimga mesajında  ‘’Irak cumhuriyet ilanının 1.yıl dönümü için Kerkük'te kutlama hazırlıkları yapan Türkmen kardeşlerimizi doğrudan hedef alan Irak komünist partisi mensuplarının 3 gün süren katliamları ile 79 Türkmen kardeşimiz " Türkçülük " suçlamasıyla hunharca kurşuna dizilerek katledilmiş yüzlercesi de evlerinden sürgün edilerek gazi olmuştur.
Bu soykırım girişiminde Ata Hayrullah gibi dönemin önde gelen Türk Büyükleri araçların arkalarına bağlanarak caddelerde sürüklenmişlerdir.
Kerkük gibi dünyanın her yerinde soykırımlara, katliamlara maruz kalan Türk Milleti Cenabı-ı Allah'tan aldığı güç ve kuvvetle çok daha güçlü bir iradeyle tüm düşmanlarına gereken cevapları vermiştir vermeye de devam edecektir.
Değil 62 yıl 162 yılda geçse bize dokunan kirli elleri kırmadan, üzerimize oynanan oyunları bozmadan ne unuturuz nede unuttururuz. Hak yerini bulana kadar kinimizi diri tutup adaletin tecelliyat edeceği günü bekleriz!
Türk oldukları Türkmen kimliğine sahip çıktıkları için vahşice katledilen başta Mustafa Kemal Yaylacı, Yavuz Efendioğlu, Amir Selbi , Yaşar Cengiz , General Adnan Abdürrezzak , Albay Sabah Karaaltun , Ali Haşim Muhtaroğlu, Ahmet Koca , Münir Kafili olmak üzere tüm Kerkük Şehitlerimi ve yüzlerce yıldır günümüze kadar Kerkük için Musul için Erbil için Türkmen Dağı için Türk Yurtları için şehit olan tüm Aziz Şehitlerimi saygıyla , sevgiyle ve minnetle anıyoruz.
Ruhlarınız şad mekânlarınız cennet olsun.
Türk Milli Kuvvetler Vakfı sizler için, sizlerin emanetleri için kurulmuştur ve hizmetine büyük bir azimle emanetleriniz uğruna devam etmektedir.
Bıraktığınız Bayrak, hayalleriniz ve idealleriniz bize emanettir bizdedir’ ’Dedi.
Türk Milli Kuvvetler Vakfı Genel Başkanı Fatih ŞİMGA.

Haber: Hakan Dikmen

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732