14 EKİM 2017 BÜYÜKŞEHİR’İN TATLI ŞİRKETLERİ BÜYÜKŞEHİR’İN TATLI ŞİRKETLERİ BÜYÜKŞEHİR PARAVAN ŞİRKET OLARAKMI KULLANILIYOR

Merkez Parti Aziziye ilçe Başkanı Yavuz Sarı; Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e verdi veriştirdi.

Yayın: 13 Ekim 2020 - Salı - Güncelleme: 13.10.2020 21:21:13
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

 İlçe Başkanı Yavuz Sarı; Gerek Gazeteler ‘de gerekse sosyal medyada deşifre olan, Büyükşehir Belediyesinin Kurmuş olduğu şirketleri, paravan olarak kullanıp kendi ceplerini dolduruyorlar ifadesini kullanan Sarı, Sözlerini şöyle Sürdürdü; Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, kuruluş gerekçelerini, “Biz, yapılamayanları yapmak için şirketler kuruyoruz” diyerek izahına çalıştığı belediye şirketlerinin Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlanan genel kurul tutanakları, bu şirketlerin aynı zamanda “arpalık” olarak kullanıldığı gerçeğini de gözler önüne serdi.

 Yönetim kurulu başkanının net 5 bin 500, başkan vekilinin net 3 bin 500 lira huzur hakkı aldığını kanıtlayan, belgelerin sosyal medyada yayınlanması, infial uyandırdı. “ERZURUM’A HİZMET AMACIYLA KURDUK” DENİLDİ Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda ardı ardına kurduğu şirketler, kamuoyunda ciddi tartışmaları da beraberinde getirmişti. B9

Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olmak üzere, ilgili kişiler bu şirketlerin Erzurum’a hizmet amacıyla kurulduklarını belirtmişlerdi. Sayıları konusunda çok net bilginin verilmediği şirketlerin isimleri, bazı internet sitelerinde ve yaptığı haberlerle gündem oluşturan Gündem 25’te, “Bu belgeler gündeme bomba gibi düştü” başlığıyla yayınlandı.

İŞTE O ŞİRKETLER Yayınlanan haberlere göre, Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, 1) Erzurum Kültür Turizm Eğitim Reklam ve Sanat ürünleri San. Tic. A.Ş., 2) Ertansa Erzurum Büyükşehir Belediyesi İnş. Taahhüt. Otomotiv Petrol Ürünleri Gıda Reklam ve Organizasyon Tic. San. A.Ş., 3) Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri Turizm ve Tic. A.Ş., 4) Erzurum Spor Kültür Sanat Etkinlikleri ve İşletmeciliği Tic. San. A.Ş., 5) Erzurum Enerji Üretim Dağıtım Doğalgaz Petrol Metal Taşımacılık San. ve Tic. A.Ş., Palandöken Yatırım İnşaat Taahhüt Turizm Mobilya Petrol Ürünleri San. Tic. A.Ş., 6) Erkonut İnşaat Taahhüt İnşaat Malzemeleri Nakliye ve Madencilik Tic. ve San. A.Ş., Ejder Kayak Merkezleri Turizm İnşaat Taahhüt Danışmanlık Organizasyon Fuarcılık San. ve Tic. A.Ş. ile birlikte 7) Esker İnş. Taahhüt Enerji Üretim Hizmet Alımı Gıda ve Deri Mamülleri San. ve Tic. A.Ş. adı altında şirketler kurulduğu duyuruldu. Sayıları en az 12’yi bulduğu öne sürülen şirketlerin yönetim kurullarında toplam 7’şer üyenin bulunduğu göz önüne getirildiğinde, isimleri duyurulan 7 şirkette toplam 49 kişinin “huzur hakkı” altında her ay yüklü miktarlarda paralar aldıkları da ortaya çıkmış oldu. erzhaber Başkan hizmet derken ben bunu anlıyorum doğru ticarette büyük hizmet var sadece cebinize çalışıyorsunuz diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732