10 Milyon Dolarlık Yatırım İle Yılda 135 Bin Ağaç Kesimi Önlenecek

Ülkemiz güneş enerjisi potansiyeli bakımından dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Bu gücün sanayide, üretimde kullanılması ise bir o kadar önem taşıyor.

Ekonomi Yayın: 23 Eylül 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 23.09.2020 20:34:44
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Son yıllarda hızla artan güneş enerjisi yatırımları kapsamında harekete geçen İşbir Holding, bünyesine bağlı İşbir Sentetik ile, Güneş Enerji Sistemi (GES) 2020 projesini hayata geçirdi.

10 Milyon Dolarlık Yatırım İle Yılda 135 Bin Ağaç Kesimi Önlenecek

‘Temiz Çevre Sürdürülebilir Gelecek’ mottosu ile yolan çıkan şirket, Balıkesir’de bulunan iki ayrı fabrikada projenin birinci etabını tamamladı.

Fabrika üzerinde bulunan 9,7 megawatt kurulu güç ile Türkiye’nin ikinci en büyük çatı üstü durumundaki yatırım, yılda 135,381 adet ağaç kesimini ve 4,353,860 kilo karbondioksit salınımını engelleyecek.

Geleceğin dilini konuşan bu proje ile yılda 12,500,000 kilowatt enerji üretimi yapılması planlanıyor. Şirket, bu kapsamda yapılacak yatırım ile toplam enerji tüketiminin yüzde 30-35’ini karşılamış olacak.

2,5 MİLYON DOLAR MAKİNE YATIRIMI YAPILDI

Türkiye’de GES sistemleri alanındaki enerji azlığına dikkat çeken İşbir Holding CEO’su Metin Gültepe, “Aynı zamanda, Türkiye’de çok fazla enerji tüketimi söz konusu. Ülkemiz, coğrafi konumu itibari ile güneş enerjisi potansiyeli açısından birçok ülkeye göre çok şanslı durumda.

Baktığımızda, 110 gün gibi oldukça yüksek güneşli gün sayısına sahibiz. Bu imkanlarımızı, üretim anlamında en iyi şekilde kullanmalıyız. Biz de bu amaçla gerçekleştirdiğimiz projede, güneş enerjisi sistemi ile elektrik elde etmeyi amaçlıyoruz.

Aynı zamanda, üretim kapasitemizi arttırmak için sisteme 2,5 milyon dolar makine yatırımı yaptık. Toplamda, yapmış olduğumuz 10 milyon dolarlık yatırım ile tüm dünyanın durduğu dönemde yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

Amacımız ise hem Türkiye’deki enerji açığını kapatmak hem temiz enerji üretimine destek olarak ekolojiye olan sorumluluğumuzu yerine getirmek. Bu kapsamda, gerçekleştirdiğimiz projemizin birinci etabını tamamladık. İkinci etabı ise 2 ay içerisinde tamamlanmış olacak” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732