1 Mart’ta hangi iller normalleşecek?

Tüm Türkiye merak ediyor!

Gündem Yayın: 22 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 22.02.2021 15:09:03
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda 1 Mart tarihinden itibaren normalleşmenin başlayacağını belirtmişti. Bunun üzerine vatandaşlar 1 Mart’ta hangi iller normalleşecek? sorusuna cevap aramaya başladı. Kısıtlamaların kaldırılmasında vaka sayıları ve ildeki aşı durumunun ön planda olacağı biliniyor.

Koronavirüs salgınında 1 Mart tarihinden itibaren yerinde normalleşme ile normalleşmeye başlayacak olan Türkiye’de hangi iller normalleşecek? sorusu son günlerde hız kazandı. Hafta içi ve hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasakları ne zaman kaldırılacak? Detaylar haberimizde

 

1 MART KADEMELİ NORMALLEŞME BAŞLIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da tüm Türkiye merak ettiği kademeli normalleşme için 1 Mart tarihini işaret etmişti. Twitter üzerinden paylaşım yapan Bakan Koca, “1 Mart itibarıyla kademeli normalleşeceğiz” ifadesini kullanmıştı.

YENİ TABLO BUGÜN AÇIKLANACAK

 

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerle risk seviyesi düşük olan illerde normalleşme başlayacak. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı tabloya göre risk seviyesi düşük olan il sayısı şu an için sadece 2 olarak belirtildi. Bakanlık, bugün 15 – 21 Şubat koronavirüs verilerini il il açıklayarak, durumu bir kere daha gözler önüne serecek.

8 – 14 Şubat tarihleri arasındaki tabloya göre risk derecesi mavi olan iller Hakkari ve Şırnak olarak belirtilmişti.

1 MART İTİBARIYLA..

 

Bakan Koca’nın geçtiğimiz günlerde yerinde karar dönemi ile normalleşme açıklaması şu şekildeydi:

“Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşeceğiz. 1 Mart itibarıyla süreç belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıha kurullarımızla başlayacak”

“İSTANBUL TEDBİRLERİ GEVŞETME KONUSUNDA HAZIR”

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’un 1 Mart tarihinden itibaren tedbirleri gevşetme konusunda hazır olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

“Süreç olarak şu anda iyi bir pozisyondayız. Hasta sayılarımız minimalize edilmiş durumda, hastanelerde yoğun bakımlarımız ve hasta yoğunluğumuz azalmış durumda. İnşallah böyle devam eder. İstanbul şu anda esasında Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 1 Mart’tan itibaren olacak kısıtlamaların azalmasına hazır. Bu konuda da özellikle öğrencilerimizin, çocuklarımızın okullarına, arkadaşlarına kavuşmasını, esnafımızın işyerini açmasını bekliyoruz. Bu konuda her türlü hazırlığımızı da yapmış durumdayız. İstanbul’da vaka sayıları esasında minimimize edilmiş durumda ama bu minimizasyonun devamı için uyum şart.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732