ERZURUM TURKCELL FİRMASINDA KÖLELİK SİSTEMİ İLEMİ YÖNETİLİYOR ?
Erzurum Sağlık Bakanlığı Randevu çağrı merkezi, İhaleyi Kaybedip, Turkcell Şirketine devredildikten sonra, sözleşme yapmak istemeyen personelin haklarını neden ödemiyorlar. ?

Sağlık Bakanlığı'nın sağlık hizmetleri için telefon ile randevu oluşturma servisi olan Turkcell çağrı merkezi şirketi 2019 yılında personel alımı yapan asist personel ile 3 yıllık sözleşme yaptı. 3 Yılın sonunda yeniden ihale yapılarak ihaleyi kazanan firma olarak Asistt'e devredildi. Turcell firmasını Asistt'e devreden yetkililer 3 yıllık sözleşme yapmış olduğu personelin, iş çıkış yapmak isteyenlerin tazminatlarını neden ödemiyor.
Firma yetkililerinin çalışanları tüm haklarımız saklı olarak aynı firmada çalışabileceklerini dikte etmelerinin sebebi nedir. Çalışan personelin bu firmada yeniden devam etmek istemedikleri 3 yıl boyunca oradaki telefon konuşmalarından ve kendilerini yapılan hakaretler ve küfürlerden dolayı psikolojilerinin bozulduğunu sosyal medya hesaplarından birçok genç haykırıyor sesimizi duyun diye feryat ediyor. Birçoğunun üniversite bitirmiş farklı meslek alanlarında gençlerin olduğu ve artık kendi mesleklerini yapmak istiyor olmalarına, tazminatlarını alıp ve kendi mesleklerini yapmak isteyen gençlerin önünü neden kapatıyorlar.
İş kanunda çalışan bir personelin, çalıştığı kurumdan rahatsız olduğu sebeplerden dolayı istifa etme hakkı variken, sözleşmesi bitmiş olan bir personelin yeniden sözleşme yapmama hakkının olmasına rağmen, Erzurum Turkcell firması, sözleşmesi bitmiş olan personelin firmanın devredildiği farklı bir firmada çalışmalarını dikte etmelerinin sebebi hukuka aykırdır. Tazminat ödememek için işçilerin devredilen şirkette çalışmalarını zorunlu kılmak hukuka ve kanuna aykırıdır çalışmak istemeyen bir personeli dahi haklarını alarak işten ayrılma Hakkı varken akıllara Erzurum Turkcell firması işçilerini köle gözüyle mi bakıyor sorusunu getiriyor.