Ziya Selçuk'tan tartışma yaratan çizimlerle ilgili açıklama: Eğer kasıtlı ise bunu onaylamamız söz konusu olama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, başörtülü anne ve başı açık anne çizimleri nedeniyle tepki çeken Psikososyal Önleyici Destek Programı kitabıyla ilgili, "Eğer kasıtlı ise bunu onaylamamız söz konusu olamaz. Nitekim inceleme başlattık" dedi.

Gündem Yayın: 25 Ocak 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 25.01.2020 20:29:58
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Milli Eğitim Bakanı (MEBZiya Selçuk, son günlerde sosyal medyada tepki çeken ve soruşturma başlatılan 'Psikososyal Önleyici Destek Programı' kitabıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

3 yıl önce rehber öğretmenlere hizmet içi eğitim programı kapsamında hazırlanan "Psikososyal Önleyici Destek Programı" kitabında yer alan görsellere ilişkin, "Kadın baş tacıdır, kadınlar üzerinden siyaset yapmanın bırakılması lazım" ifadelerini kullandı.

 

 

 

"KASITLI İSE ONAYLAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Birinin söylediği bir sözün içeriğe bakılmadan büyütüldüğünü, gereksiz zaman ve enerji harcandığını belirten Selçuk, şunları kaydetti: "Kitabın içeriğini tek tek inceledim. Öncelikle çocuğun gördüğü bir kitap değil. UNICEF ile hazırlanan ve 7 ayrı kitaptan oluşan sette son derece yararlı içerikler var. İçinde başı açık anneler de var, başı açık ve kapalı annelerin bir arada olduğu çizimler de var. Genellikle pozitif örnekler bulunuyor, 150'nin üzerinde resimden sadece ikisinde olumsuz örnek çizim var, ikisi de başı açık çizilmiş. Eğer kasıtlı ise bunu onaylamamız söz konusu olamaz. Nitekim inceleme başlattık. Aksi de olabilirdi, eşit de çizilebilirdi. Bu yapılan, kitapları incelemeden bütünün içinden parçaları cımbızlayarak insanları ayrıştırmaktır. Kadın baş tacıdır, insan baş tacıdır. Artık okumadan, bütünü görmeden detayı eleştirmenin, kadınlar üzerinden siyaset yapmanın bırakılması lazım. Bu çok zor bir şey değil. Kavgaya değil birlikte olmaya ihtiyacımız var"

NE OLMUŞTU?

'Psikososyal Önleyici Destek Programı' kitabının "Cinsel İstismar" başlığında olumlu ve olumsuz davranışlara örnek olacak resimler çizilmişti. Küçük çocuğu muayene eden başı kapalı bir doktora ilişkin resimde, çocuk ve ailesinin mutlu şekilde yansıtıldığı görülmüştü. Kitapta, "Doğrular ve Yanlışlar" etkinliği altında da çocuğunu öpen, şefkatle sarılan anne görselindeki anne başı kapalı şekilde yansıtılmıştı.

 

Ziya Selçuk'tan tartışma yaratan çizimlerle ilgili açıklama: Eğer kasıtlı ise bunu onaylamamız söz konusu olamaz

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732