ZABITADAN BALIKÇILARA UYARI!

Koronavirüs tedbirlerini göz ardı edip sahillerde balık tutmaya devam eden vatandaşlara zabıta ekipleri uyarılarda bulundu. Uyarıya rağmen olta atmaya devam eden balıkçılar, “Ben ne yapacağım evde? 2 gün, 3 gün, 4 gün evde kalıyorsun canın sıkılıyor, patlıyorsun sıkıntıdan. İnsanlar artık yan yana gelince ‘Öhö’ diyor kaçmaya başlıyorlar. Ne olacak kardeşim” dedi.

Yayın: 27 Mart 2020 - Cuma - Güncelleme: 27.03.2020 20:39:18
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, vatandaşların evde kalmalarına yönelik yapılan tüm uyarılara rağmen Sarıyer Kireçburnu Sahili’nde balıkçılar olta atmaya devam etti. Sarıyer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de balıkçılara karşı denetim yaptı. Ekipler sahillerde kalabalığın önüne geçmek için balık tutmak isteyen vatandaşlara uyarılarda bulunarak sosyal mesafeye dikkat etmelerini söyledi. Sahilde bulunan balıkçılardan bir kısmı uyarıların ardından sahili terk ederken, bazı balıkçılar ise olta atmaya devam etti.

 “İnsanlar yan yana gelince ‘Öhö’ diyor kaçmaya başlıyorlar”

Uzun süre evde kalmaktan sıkıldığını ve deniz kenarında virüs bulaşmayacağını düşündüğü için balığa çıktığını söyleyen Kenan Harşitlioğlu, “Madem evde kal, ben evde kalacağım ne yapacağım evde? 2 gün, 3 gün, 4 gün evde kalıyorsun canın sıkılıyor patlıyorsun sıkıntıdan. Böyle daha iyi, evde ölüyorsun diğer türlü bu sefer. Değişen bir şey yok ki. Kimden kaparsam kaparım ama evde de aynı şekilde. Dışarı çıkarım kaparım, işime gidip gelirken yine kaparım bunu kaptıktan sonra ben. Deniz kenarında nerede kapacaksın virüsü. Bu işin 1 metre mesafesi var. Benimle onun arasında 5 metre mesafe var. Nereden buluşacak bu virüs bana? Madem öyle komple yasak de o zaman başımın üstünde yeri var. İnsanları bu kadar korkutmasınlar. İnsanlar artık yan yana gelince ‘Öhö’ diyor kaçmaya başlıyorlar. Ne olacak kardeşim yani” dedi. 

 Uyarıları dinleyen evine gitti

Sarıyer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin “sosyal mesafe” ve “evinize dönün” uyarılarını dinleyen bazı balıkçılar toplandı. Balık tutanları tek tek uyaran ekipler, koronavirüs kapsamında mesafenin korunmasını ve maske takılmasını istedi. Ekiplerin uyarılarına uyan bir balıkçı ise, “Uyarılara uymak mecburiyetindeyiz. Evde otur otur ne yapalım. İş yok bir şey yok. Ama haklı devletimiz. Onlar da insanların sağlığını düşünüyor” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732