Yunanistan Artık Ülkeyi Vuran Kasırgayı Konuşuyor

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile gerilim, Moria kampındaki yangın derken Yunanistan'ın bir numaralı gündemi bugün itibariyle tamamen değişti.

Dünya Yayın: 18 Eylül 2020 - Cuma - Güncelleme: 18.09.2020 18:24:45
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Hafta başında Akdeniz üstünde oluşmaya başlayan tropikal Medicane (Akdeniz Kasırgası) beklendiği gibi bugün itibariyle Yunanistan kıyılarına doğru ulaştı.

Yunanistan Artık Ülkeyi Vuran Kasırgayı Konuşuyor

ATİNA'YA DA ULAŞMASI BEKLENİYOR

Ortaya çıkan tufan Girit Adası'ndan başlayıp ülkenin güneyi ve İyon Denizi'ndeki adalara kadar geniş bir alanı vurdu.

Meteoroloji, yoğun yağış getiren türbülanslı dev fırtına Cuma gecesinden itibaren başkent Atina'yı da içine alan Attica bölgesine ulaşmasını bekliyor.

ADALARDA ELEKTRİKLER KESİLDİ OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kathimerini gazetesi, Ianos ismi verilen Medicane'nin gök gürültülü sağanak yağış getirdiğini, batıdaki Lefkada Adası'nda okulların tatil edildiğini söylüyor.

Janos tufanı vurduğu bölgelerde yaşayanlardan sokağa çıkmamaları isteniyor, Kefolanya, Zakynthos ve Ithaca gibi adalarda elektrikler kesildi.

Vasiliki'de iki plaj tamamen yok oldu, bölge valisi Rodi Kratsa "Ithaca'da durum özellikle zor, fırtına çok kötü vurdu. İletişim koptu, tüm adada elektrikler gitti."

BİR TEKNE BATTI

Reuters haber ajansı, evler ve dükkanların su altında kaldığı adalarda ağaçların devrildiğini ve Kefalonya'da bir tekneni battığını bildirdi.

Kefolanya Belediye Başkanı Theofilos Michalatos, şimdiye kadar kimsenin yaralanmadığını evler, ulaşım altyapısı ve su tesislerinin hasar gördüğünü söylüyor.

HAFTA BAŞINDA FIRTINA UYARISI YAPILMIŞTI

Kathimerini'ye göre, birçok adada dağların çevresindeki yollar oluşan sellerle şimdiden sular altında kaldı, yerel belediyeler kapanan yolları açmak için çaba sarfediyor.

Görgü tanığı, Pyrgos bölgesinde yoğun yağış görüldüğünü ve sokakların bomboş olduğunu söyledi. Deniz suyu sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Akdeniz'de tropikal fırtınanın oluşacağı, hafta başında duyurulmuştu.

HIZI 200 KİLOMETREYİ BULABİLİR

Yunan medyası, fırtınanın hızı saatte 100 kilometreyi geçeceğini, yer yer 200 kilometreyi bulabileceğini söylemişti. Yunanistan'da ilk tropik fırtına, 1995 yılında görüldü. 2018'yılında benzer bir fırtına yine Yunanistan'ı vurdu. 2017'yılında sel baskınında ise 25 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi ise evsiz kaldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732