Yunan milletvekilinden çarpıcı itiraf: Türkiye'den korkuyoruz

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmalarından rahatsız olan Yunanistan'da, milletvekili Nikos Filis, "Türkiye'nin bölgesel oyuncu olmaya çalıştığı bu dönemde korkak bir hükümetimiz var" itirafında bulundu.

Gündem Yayın: 23 Haziran 2020 - Salı - Güncelleme: 23.06.2020 09:52:38
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmaları tüm hızıyla devam ederken; bu durum Yunanistan gündeminden düşmüyor. Komşudan sürekli gerilimi tırmandıracak açıklamalar yapılırken Yunan milletvekili Nikos Filis'ten çarpıcı bir itiraf geldi. Filis, Yunan hükümetinin Türkiye'den korktuğunu dile getirdi ve ülkesinin dış politikadaki tavrını eleştirdi.

"KORKAK BİR HÜKÜMETİMİZ VAR"

Kontranews'e konuşan Yunan vekil Filis, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler üzerinden hükümete yüklendi. Hükümetin dış politikasına tepki gösteren Yunan vekil, "Türkiye'nin Suriye, Libya ve Güney Kıbrıs EEZ'de (Münhasır Ekonomik Bölge) önemli bir bölgesel oyuncu olmaya çalıştığı bu dönemde ABD'nin planlarına bağlı korkak bir hükümetimiz var" açıklamasında bulundu.

YUNANİSTAN PROVOKATİF DAVRANIYOR

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarını hazmedemeyen, hem Akdeniz hem de Ege'de TSK karşısında küçük duruma düşen Yunanistan, Türkiye'yi provoke etmeye yönelik söylemlerde bulunuyor. Bu kapsamda Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros Türkiye'ye savaş tehdidinde bulunmuştu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bu tehdide, "Yunanistan'ın matematiksel olarak bizimle savaşma şansı yok" şeklinde yanıt vermişti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın küstah açıklamaları sonrası "Haddinizi bilin" çıkışında bulunmuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732