Yenilik Partisi : Öztürk Yılmaz Genel Başkan seçildi

20 Temmuz'da her kesimden gelen, özellikle gençlerin ve kadınların ön planda olduğu yeni yüzlerden oluşan ekibiyle Yenilik Partisi’ni kuran Öztürk Yılmaz, 9 Ağustos Pazar günü genel merkezde düzenlenen Kurucular Kurulu'nun ilk toplantısında oy birliğiyle Yenilik Partisi’nin resmen Genel Başkanı seçildi.

Siyaset Yayın: 10 Ağustos 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 10.08.2020 19:03:31
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

20 Temmuz'da her kesimden gelen, özellikle gençlerin ve kadınların ön planda olduğu yeni yüzlerden oluşan ekibiyle Yenilik Partisi’ni kuran Öztürk Yılmaz, 9 Ağustos Pazar günü  genel merkezde düzenlenen Kurucular Kurulu'nun ilk toplantısında oy birliğiyle Yenilik Partisi’nin resmen Genel Başkanı seçildi.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Merkez Başkanlık Kurulu yönetim kadrosunun bu hafta içinde belirlenip kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

Kadın Ve Gençlik Devrimi Yapacağız

Yılmaz, Yenilik Partisi’nin Türkiye’de yapılmayanı yapacağını, söylenmeyeni söyleyeceğini ve kararlı bir duruş sergileyeceğini belirterek, partisinin başlayan bu yeni dönemin ruhuna uygun şekilde parti tüzüğüne her kademe için %50  kadın, erkek  eşitliği konulduğunu, ayrıca gençlerin en önde olacaklarını ifade ederek “Yenilik Partisi kadın ve gençlik devrimi yaparak ilk seçimde iktidar olacaktır.” vurgusunu yaptı.

Özgürlük, Adalet, Üretim Ve Sosyal Barış İstiyoruz

Yılmaz, Yenilik Partisi’nin canı yananların, özgürlüğüm yok diyenlerin, adalet isteyenlerin, artık üretim diyenlerin ve sosyal barışın tesisine inananların tek adresi olacağını belirterek, Ocak ayı itibari ile il ve ilçe teşkilatlarını tamamlayıp seçime girme yeterliliği kazanacaklarını vurguladı.

Biz Sadece Milletle İttifak Yapacağız

Yılmaz devamında, “Sözün bittiği noktadayız. Mevcut ittifaklar partilerin fikirsel farklılıklarını ortadan kaldırdı. Partilerin adları farklı fakat davranış kalıpları, siyaset yapma biçimleri aynı. İki ittifakın birbirinden farklı olan tek yanı adlarıdır. Diğer her şey birbirinin aynısı, hatta karbon kopyasıdır.”

“Bu ittifaklar sisteminde yer almak, birinin diğerinden hiçbir farkı kalmayan bu çarpık düzenin bir parçası olmak anlamına gelecektir. Bu nedenle biz ittifakı milletle yapacağız. Milletin dışında bir iradeyi tanımıyoruz. Yenilik Partisi Türkiye’ de değişim isteyen her kesimin ortak adresi olacak ve Türkiye çapında bir halk hareketine dönüşecektir. Artık yeni bir dönem başlayacaktır. Kurgulu ve kukla siyaset yapma dönemi sona erecektir. ”

“Bu çerçevede kısa bir süre içerisinde eşimle birlikte Anadolu’nun en ücra köşesinden bu uyanış ve dirilişin fitilini ateşleyeceğiz. Ya Başaracağız Ya Başaracağız !” ifadelerini kullandı.

Kaynak : İSTİKLAL GAZETESİ

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732