YAŞLI BAKIM PROJESİ YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

Maddi durumu yeterli olmayan, yalnız yaşayan, bakıma muhtaç yaşlı ve engelli tüm vatandaşlar yardıma ihtiyaç duyuyor. Sarıyer'de Yaşlı Bakım Projesi (SAYBAP) ile ilçede yaşayan bu vatandaşların taleplerine cevap veriliyor. Sarıyer Belediyesi, ücretsiz olarak gerçekleştirilen hizmetler ile binlerce kişinin hayatına dokunuluyor.

Yayın: 03 Temmuz 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 03.07.2019 17:11:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sarıyer Belediyesi 7’den 70’e insanların yüzünü güldürmek, kalplerine dokunmak için hizmet vermeye devam ediyor. Bu hizmetlerden bir tanesi de Yaşlı Bakım Projesi… Proje ile ilçede yaşayan kimsesiz yaşlı ve engelli vatandaşların yaşam alanları iyileştiriliyor, evleri temizleniyor, sağlık ekiplerince düzenli olarak tetkikleri gerçekleştiriliyor. Bunlarla birlikte Sarıyer’in hemen hemen her mahallesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşan ekipler tespitler ve gelen talepler doğrultusunda boya, badana, tamirat işleri yaparak eşya, giysi ve gıda desteğinin yanı sıra kuaför hizmeti de sağlıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Engelli Koordinasyon Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında oluşturulan özel ekip, özverili çalışması, sıcak ve insancıl yaklaşımıyla, misafiri oldukları evlerde yaşayan yurttaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyorlar.

VATANDAŞLARIN TALEPLERİNE GÖRE İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Sarıyer Belediyesi’nin sağladığı imkân ve hizmetlerden faydalanabilmek için; kişinin ya da yakınının 444 1 722 No’lu hattı araması ya da muhtarlıklar veya müdürlüklere direkt başvuru yapması yeterli. Başvuru alındıktan sonra hizmetten faydalanacak kişi evinde ziyaret edilip ihtiyaç ve taleplerine göre bakımı karşılanıyor. Sarıyer Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verilen bu hizmetlerden; maddi durumu yeterli olmayan, yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç tüm  bireyler faydalanabiliyor. Tek başlarına ev temizliği, kişisel bakım ihtiyaçlarını gideremeyen vatandaşlar için sunulan hizmetler uzman ekiplerce gerçekleştiriliyor. Periyodik olarak sağlık taraması yapılan projede yaşlı, kimsesiz ve yardıma muhtaç vatandaşlara kuaför hizmeti de sağlanıyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732