YILLAR ÖNCE BAŞLAYAN MÜCADELE MECLİSTEN GEÇTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Sarıyer’de binlerce mahalleliyi ilgilendiren Islah İmar Planları’nın yeniden görüşülmesine karar vermesinin ardından hazırlanan Islah İmar Planları, Sarıyer Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçerek İBB Meclisi’ne iletildi.

Yayın: 07 Aralık 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 07.12.2019 16:38:38
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Geçtiğimiz günlerde İBB’nin Sarıyer’de 13 mahalleyi ilgilendiren Islah İmar Planları’nın yeniden görüşülmesine karar verilmişti. Bu karar doğrultusunda hazırlanan Islah İmar Planları, oy birliğiyle Sarıyer Belediye Meclisi’nden geçti. Meclis oturumuna mahalle dernekleri üyelerinin yanı sıra muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yıllar önce Sarıyer Belediyesi’nde yine mülkiyetle ilgili konunun İBB’den gönderildiğini vurgulayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç konuşmasında, İstanbul’da 1984 Büyükşehir yasası çıktığında ilçe belediyelerinden sadece Beykoz ve Sarıyer’e mülkiyetin verilmediğini hatırlattı.

 

SÜREÇTE HUKUKİ GÖRÜŞLERDEN DE YARARLANILDI

Konuşmasında yaşanan süreçlerden sonra böyle bir noktaya gelmek çok önemli diyen Başkan Genç, şunlara değindi; “Biz hemen bunu işleme koydurup Büyükşehirden’de onay alınması sonucunda devirleri yapabileceğiz. 2009’da ilk geldiğimiz dönemde Gecekondu Mesken Müdürlüğü kuruldu. Amacı ise şuydu; gecekondulardaki günlük sorunların çözümü, özellikle bu mülkiyet meselesinin sonuçlanmasıydı. Yani 2009 -2015 arasında çok yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. Öncelikle üniversitede ıslah planlarının yapılabilirliğine dair hukuki görüş aldık, halkla beraber çalışmalar yapıldı ve planlar oluşturuldu. Meclisimize gelen bu üç dosya tek tek incelenerek meclisten geçti daha sonra oy birliği kararı bir anda değişti ve oy çokluğuna dönüştü. O dosya oy çokluğu ile geçerek İBB Meclisi’ne gönderildi. Herkes biliyor ki bu çalışma yasal. Yeni yönetimler göreve başladıktan sonra vatandaş İBB’ye 14 bin dilekçeyle evrak gönderdi. Sürecin yeniden ele alınması gerektiği konusunda İBB bürokratlarınca yapılan inceleme ve hukuki yazışmalar sonrasında geri görünüm ve etkilenme bölgesinde ıslah imar planı yapılabilmesi için mütalaa verildi. Yıllardır çalışıyoruz bu konu üzerine ancak bir sonuç alamamıştık. Şimdi böyle bir noktaya gelmiş olmak çok sevindirici bir durum. Beklediğimiz ve haklılığını ileri sürdüğümüz durumun sonuçlanması konusunda bir yeni sürece girmiş olduk. Büyükşehir meclisine gidecek ve orada çalışacak, ilgili kurumlar incelemelerini yapacak sonrasında mutlak bir şekilde inandığımız; toplumun, halkın yararına bir karar alınacak.” İki yıl önce Sarıyerlilerin tapu umudu İBB engeline takılmış, dönemin hukuk müşavirleri Sarıyer Belediyesi’nin hazırladığı ve belediye meclisinden geçen Islah İmar Planları, Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme alanlarında kalan bölgelerde planların yapılmasının yasal olmadığı gerekçesiyle geri gönderilmişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732