Vaka Artışı Yüksek Olan 5 İlde Okullar 31 Ağustos'ta Açılıyor mu?

Yaşanmakta olan Vaka sayısı artışında hızı yüksek olan Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Konya ve Ankara'da okulların eğitim/öğretime açılmamasıyla alakalı gündeme tekrardan geldi. Son kararı ise önümüzdeki salı günü Ankara'da toplanacak olan heyet kurulu karar verecek.

Eğitim Yayın: 10 Ağustos 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 10.08.2020 12:03:31
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Kovid-19'da normalleşme planıyla milyonlarca veli ve öğrenci 31 Ağustos'tarihinde okulların nasıl açılacağını ise büyük merak ediyor. Okullarla alakalı planlara göre her il için okulların açılış tarihi farklı olabileceği konuşulurken, özel okullar ile alakalı heyet kurulu önümüzdeki salı günü Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı'nda bir toplantıya katılacağı öğrenildi.

Vaka artışı yüksek olan Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Konya ve Ankara'da okulların eğitim/öğretime açılmamasıyla alakalı gündemde.

İlk ve orta dereceli okullar 31 Ağustos'tarihinde açılışıyla alakalı genelge gönderilse de koronavirüsün seyrine göre esnek hareket edilmesi gerektiği ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararları gösterilmekte.

İL VE İLÇELERDE FARKLI TAKVİMLER UYGULANABİLİR

Okulların açılışı için özel okullarda 15-17 Ağustos'tarihinde, devlet okullarında 31 Ağustos tarihi bütün Türkiye için bir açılış günü olarak beklenilmemeli. Okullar her ilde hatta ilçede farklı bir takvimde açılabilir.

Yetki konusunda bütün yetki 2 ay önce illerde valiliklere ve sağlık kurullarına verildi.

ÖZEL OKULLARDAN HEYET ANKARA'DA TOPLANTIYA KATILACAK

Özel okulların 15-17 Ağustos'tarihinde telafi eğitimiyle açılması beklenilse de özel okullardan heyet kurulu önümüzdeki salı günü Ankara'da MEB'de bir toplantıya katılacak.

Özel okulların durumu da burada netleşecek. Özel okul sahiplerinin mutlaka açılması gibi bir ısrarı olmayacağı, çocukların sağlığını koruma koşullarına sahip olmayanlara izin verilmemesi de isteneceği bildirildi.

5 İLİMİZDE AÇILMAYABİLİR

Vaka artışı yüksek iller; Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Konya ve Ankara'da özel ve devlet okullarının fiili olarak eğitim/öğretime açılmaması konusunda ağır basıyor.

İstanbul'kapsam dışı olması sadece özel okullarda açılışın ay sonuna kadar ertelenmesine kesin gözüyle bakılıyor. Son kararı MEB'in karar vermesi talep edileceği öğrenildi.

Okulların açılışında 2020/2021 eğitim-öğretim yılında pandemi koşulları sebebiyle aynı anda milyonlarca öğrencinin sokaklara çıkarılması gibi bir durum beklenmiyor.

MEB 4 SENARYO GELİŞTİRDİ

Pandemi koşullarına uygun olarak MEB, şu 4 senaryoyu geliştirdi:

1. Okulların öncelikle bütün çocuklar için sosyal mesafe korunarak ortak kullanım alanları ve dersliklerde metrekare hesabıyla oturma düzenleri planlanarak sınıflarda öğrenci sayısı seyreltilerek 18 milyon öğrenci için açılması planlanılsa da yetki illerde valilerde olacak. İstemeyen ve şartların kötü seyrettiği illerde okullar açılmayabilecek.

2. Bilim Kurulu'nun pandemi seyrine göre alacağı kararla, bütün çocuklar için açılma şansı kalmazsa açılan illerde de okullarda yarı zamanlı eğitim verilebilecek.

3. Okullar salgın ağır seyrettiği bazı şehirlerde açılmaz iken salgın sürecini daha hafif atlatan şehirlerde, il dışı seyahat yasağıyla birlikte açılabilir. Okulların açılmayacağı şehirlerde de telafi eğitimleri yapılacak.

4. Eylül ve ekimde olası ikinci dalga salgına karşı 2020-2021 eğitim/öğretim yılında kısmi yada tamamen uzaktan eğitime geçişle alakalı teknolojik altyapı çalışmaları tamamlandı. Yüzde 40 yakından/yüzde 60 uzaktan eğitim formülü üzerinde durulduğu öğrenildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732