ÜSKÜDAR’IN 2’NCİ GÖNÜL MERKEZİ AÇILIŞINDA REYNMEN RÜZGARI!

Gerçekleştirdiği etkinliklerle engelleri ortadan kaldıran Üsküdar Belediyesi, bundan 3 yıl önce hizmete sunduğu, down sendromlu gençlerin görev aldığı Tebessüm Kahvesi’nin 2’ncisini İstanbullulara kazandırdı.

Yayın: 04 Aralık 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 04.12.2019 03:10:34
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Down Sendromlu gençlerin iş hayatına kazandırılarak yaşama tutunmalarını sağlayan Tebessüm Kahvesi, engelleri ortadan kaldıran misyonunu, Üsküdar Belediyesi Hizmet Binası’nda açtığı 2’nci şubesiyle güçlendirecek.

Tebessüm Kahvesi’nin 2’nci şubesi; sosyal medyada şarkıları milyonlarca kez izlenip dinlenen Reynmen, Manga grubunun solisti Ferman Akgül, Serkan Çağrı, Yavuz Bingöl, Yusuf Güney, Gökçe, Ekin Uzunlar, Aydilge, Irmak Arıcı, Melike Öcalan, Ceyhun Yılmaz, Aslı Hünel, Bekir Aksoy, Eypio gibi ünlü sanatçıların katılımıyla hizmete sunuldu.

Tebessüm Kahvesi ile ünlenen down sendromlu gençlerin de yer aldığı açılışa vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi. Özellikle Reynmen’in gelişiyle açılış alanında küçük çaplı bir izdiham yaşandı. Açılışa gelenlerle sık sık fotoğraf çektiren Reynmen daha sonra down sendromlu çocuk ve gençlerle buluştu.

Tebessüm Kahvesi’nin 2’inci şubesinin açılışı sırasında yaptığı konuşmada Tebessüm Kahvesi’ni “Sadece sevgi ve tebessümle hizmet veren Üsküdar’ın en saf, en temiz kafesi” olarak tanımlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şunları söyledi:

 

Himi Türkmen:

“Tebessüm Kahvesi, ‘Üsküdar’ın gönül merkezi’ oldu”

“İlk Tebessüm Kahvesi’ni 2016’da açmıştık. Bu güzel mekânın şöhreti kısa sürede Üsküdar’ın ve hatta Türkiye’nin sınırlarını aştı ve dünyanın farklı yerel yönetimleri tarafından takdir edildi. Tebessüm Kahvesi, ‘Üsküdar’ın gönül merkezi’ olarak down nsendromlu gençlerimizin hayatına anlam katan özel bir mekân oldu. Ama daha önemlisi down sendromlu bireylere karşı önyargısı olan insanları hayata entegre etmeye yarıyor. Ve şimdi bu güzel mekânın ikincisi açıyoruz. Bundan dolayı yaşadığımız mutluluğu tarif edemem. Tebessüm Kahvesi bugün sıcacık, hayat dolu bir Üsküdar markası, Üsküdar simgesi..Buranın başka yerlerdeki kurumlar tarafından model alındığını biliyoruz. Üsküdar Belediyesi Hizmet Binamızın içinde konumlandırdığımız 2’nci Tebessüm Kahvelerimiz bizlere, çalışanlarına, çalışanlarının ailelerine umut olmaya, mutluluk vermeye devam edecek.”

Hilmi Türkmen’in ardından sanatçılarda tek tek Tebessüm Kahvesi’nin açılışına gelen vatandaşları selamlayarak herkesin dünya engelliler gününü kutladılar. Açılış sonra sanatçılar Tebessüm Kahvesi’ne geçerek görevli down sendromlu gençlerle sohbet ettiler, birlikte fotoğraflar çektirdiler.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732