Ümraniyeliler Güvensiz Asansörü Sanal Gerçeklikle Deneyimledi

Türkiye’nin lider asansör uygunluk denetleme kuruluşu RoyalCert’in “Güvensiz Asansör Gerçekleri” projesinin son durağı İstanbul’da Ümraniye oldu. Meydan İstanbul AVM’de RoyalCert ve Ümraniye Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi gösteren Ümraniyeli vatandaşlar sanal gerçeklik gözlükleriyle kırmızı etiketli asansörlerde karşılaşabilecekleri tehlikeli durumları deneyimleme fırsatı yakaladı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Orkan Ağırbaş’ın da katıldığı etkinlik pazar günü de devam edecek.

Yayın: 02 Şubat 2020 - Pazar - Güncelleme: 02.02.2020 00:38:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Asansörlerin periyodik olarak denetlenmesi vatandaşlar için kritik bir önem taşıyor. Barındırdıkları risk oranına göre kırmızı, mavi, sarı ve yeşil etiketlerle işaretlenen asansörleri kullanan insanların bilinçlendirilmesini hedefleyen RoyalCert hayata geçirdiği “Güvensiz Asansör Gerçekleri” projesiyle önemli bir misyon üstleniyor. Vatandaşları bilinçlendirerek binalarında yer alan asansörlerin periyodik bakımının kritik olduğunu gösteren RoyalCert hizmet verdiği pek çok ilçede bu çalışmalarıyla fark yaratıyor.

RoyalCert’in Ümraniye Belediyesi desteğiyle Meydan İstanbul AVM’de düzenlediği “Güvensiz Asansör Gerçekleri” deneyim günü etkinliği vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Orkan Ağırbaş da etkinliğe katıldı.

Kırmızı Etiketli (Güvensiz) Asansör Yolculuğu

Kırmızı etiketli asansör yolculuklarında vatandaşlar, 3 farklı senaryo ile karşılaşıyor.İlk senaryoda binildiği zaman sorunsuz çalıştığı gözlemlenen asansörün aniden yere düşmesi gösteriliyor. İkinci aşamada ise kat kapısı kilitleri devre dışı bırakılmış bir asansörde butona basıldığında kabin gelmeden kapılarının açılması sonucu asansör boşluğuna düşme tehlikesi gözlemleniyor. Son aşamada ise ara kat hizasında arıza yaparak kalan bir asansörden kurtulmaya çalışan yolcunun asansörün aniden hareket etmesi sonucu yaşayabileceği kaza tehlikesi anlatılmaya çalışılıyor.

Etkinliğin Amacı Vatandaşları Bilinçlendirmek

Kırmızı etiketli (Güvensiz) asansöre simülasyon ortamında binerek kötü senaryolarla yüzleşen ve RoyalCert uzmanlarınca bilgi paylaşılan vatandaşlar bu deneyimi yaşayarak asansör periyodik muayenesinin önemi konusunda bilinçleniyorlar. Bunun yanı sıra yaşadıkları binalardaki asansörlerde sorun olan kişiler etkinlik stantlarında bulunan yetkililerle direkt görüşüp sorunlarını çözümleme şansı buluyorlar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732