UKRAYNA TÜRK TURİSTLERİ EN CÖMERT TURİST SEÇTİ

Ukrayna Bakanlar Kabinesi tarafından 2019 yılı turizmiyle ilgili yayımlanan raporda, en çok dövizi bırakan Türk vatandaşları ülkedeki "en cömert turist" seçildi.

Yayın: 27 Mayıs 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 27.05.2020 17:47:02
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Ukrayna Bakanlar Kabinesi'nden yayınlanan raporda, turizm amaçlı ülkelerine gelen Türk vatandaşları "en cömert turist" seçildi.

EN ÇOK DÖVİZİ TÜRKLER BIRAKTI

Ukrayna Bakanlar Kabinesi, 2019 yılı turizmine ilişkin bir turist raporu yayınladı. O rapora göre, Ukrayna'da en çok döviz bırakan yabancı ülke vatandaşları arasında Türkler, günlük 115 euro harcama ile birinci sırada yer alıyor. İkinci sırada 95 euro ile ABD vatandaşları yer alırken üçüncü sırada ise 94 euro ile Almanya vatandaşları bulunuyor. Ukrayna'nın kendi vatandaşları ise günlük 30 euro harcama ile sonuncu sırada yer alıyor.

Ukrayna'da Türk turistler, 'en cömert turist' seçildi

"TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALDIK"

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Ukrayna'da bir televizyon programına katılmış ve psikolojik olarak sıkıcı geçen karantina sürecine değinerek, "Türkiye olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Yakın zamanda başlayacak olan uçak seferleriyle birlikte tüm Ukrayna vatandaşlarını ülkemize davet ediyoruz. Otellerimizde sıkı hijyen tedbirleri alındı. Karantina sürecinden sonra hepimiz iyi bir tatili hak ettik" ifadelerini kullanarak, Ukraynalı vatandaşlara tatil konusunda Türkiye'yi seçmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu.

Ukrayna'da Türk turistler, 'en cömert turist' seçildi

Ukrayna Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamalara göre, ülke genelindeki koronavirüs vaka sayısı 21 bin 905'e, can kaybı ise 658'e yükseldi.

Ukrayna'da Türk turistler, en cömert turist seçildi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732