Türkiye’nin En Büyük Diş Hekimleri Odasında Seçim Var

Türkiye’nin en büyük dişhekimleri odası olan İDO’da seçim heyecanı başladı. Oda yönetimi, iktidarın meslek örgütlerinin yapısını tartışmaya açtığı bir dönemde gerçekleşecek seçim için 9 bini aşkın üyesine “Oy ver, mesleğin geleceğine sahip çık!” çağrısı yaptı.

Gündem Yayın: 19 Ağustos 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 19.08.2020 19:35:47
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Olağanüstü pandemi önlemlerinin alınacağı seçimler 6 Eylül 2020, Pazar günü gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin En Büyük Diş Hekimleri Odasında Seçim Var

Türkiye’nin en köklü meslek örgütlerinden olan İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO) 5-6 Eylül 2020 tarihinde 18’nci Genel Kurulunu ve İDO kurul üyeleriyle, TDB delegelerinin belirleneceği seçimlerini gerçekleştirecek.

Bünyesindeki 9 bin 200 diş hekimiyle Türkiye’nin en büyük dişhekimleri odası olan İDO’da yönetim, meslek odalarının kurumsal yapılarına müdahale edilmesine hayır demek için, tüm üyelerine ‘Meslek birliğimize sahip çıkın, oy kullanın!’ çağrısı yaptı.

Bu seçimde üyelerin meslek örgütlerine sahip çıkmasının her zamankinden daha büyük önem taşıdığını söyleyen İDO Başkanı Prof. Dr. Turhan Atalay, meslek birliklerinin mevcut seçim sistemiyle yıllardır kendi içinde demokrasi kültürünün gelişmesini sağladığını belirtti ve şunları dile getirdi:

“Meslek oda ve birlikleri ülkemizde katılımcı demokrasi uygulamalarının tabana yayılmasının en büyük teminatıdır. Bu yapılar, sadece meslek mensuplarının değil toplumun hak ve çıkarlarını da savunurlar.

İktidarın Barolara yönelik yasal değişikliği genişletmeyi ve bunu tüm odalara yaymaya çalışacağının farkındayız. Parçalanmış yapılarla ne dişhekimlerinin hak ve çıkarları etkin biçimde korunabilir, ne de halkın diş sağlığı hizmetlerine erişimine yönelik eşitlikçi politikalar geliştirilebilir.

Üyelerimiz mesleki politikaların üretiminin sürmesi, üretilen politikaların tüm mecralarda özgürce savunulması, bağımsız örgütlenmeye, hukukun üstünlüğüne, yaşanabilir çevreye ve demokrasiye sahip çıkmak için sorumluluk üstlenmeli.

Dağınık ve parçalanmış odalara hayır demek, mesleğimize ve meslek odalarımıza, demokrasiye sahip çıkmak için tüm üyelerimizi sandık başına çağırıyoruz.”

GENİŞ PANDEMİ ÖNLEMLERİ ALINACAK

İDO Genel Kurulu 5 Eylül Cumartesi günü İTÜ Maçka Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek. İDO Seçimleri ise 6 Eylül Pazar günü saat 09.00-17.00 arasında Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi’nde (Maçka) yapılacak.

Pandemi sürecinde gerekli tüm önlemlerin alınacağı seçimde, oy verilecek salona girmeden önce otomatik biçimde ateş ölçümü yapılacak.

Oy verecek kişiler salonlara sınırlı ve kontrollü biçimde alınacak. Salonlar ve kabinler düzernli olarak dezenfekte edilecek ve tüm mesafe kurallarına da uyulacak.

Üyelere maske ve kalem dağıtılacak. Havalandırma sistemleri de seçim öncesinde kontrolden geçirilerek, maksimum önlem alınacak.

VERİLERLE TÜRKİYE’DE DİŞHEKİMLİĞİ

Geçen günlerde açıklanan Üni-Veri Raporu’na göre; dişhekimliği fakültesi kontenjanlarındaki artış 13 yılda yüzde 522 oldu.

2009’da 29 olan dişhekimliği fakültelerinin sayısı, günümüzde 95’e ulaştı.

11 yılda açılan 66 yeni fakülte ile sayıları 95’e ulaşan dişhekimliği fakültelerinden mezun olanların yüzde 40’ına yakını asgari ücretle işe başladı.

2020 itibarıyla 34 bin 45 olan dişhekimi sayısının 2028 yılında 90 bini aşması bekleniyor.

İSTANBUL DİŞHEKİMLERİ ODASI HAKKINDA

İstanbul Dişhekimleri Odası, 1985 Aralık ayında, 3324 sayılı Türk Dişhekimleri Birliği yasasının yürürlüğe girmesinden sonra kuruldu. İDO, dişhekimliği mesleğinin her boyutta gelişmesi için sektörün tüm bileşenlerini; diş depolarını, üreticileri, ithalatçıları, diş teknisyenlerini ve diş hekimliği yardımcılarını kendilerini geliştirmeleri yönünde destekler.

Hekimlik etik normlarını, yaşam ve meslek uygulamaları için temel yol gösterici olarak görür. Dişhekimleri arasında haksız rekabete yol açacak her türlü girişime karşı çıkar. Din, dil, ırk, siyasi inanç, kimlik farkı gözetmeyen bir hekimliği savunur.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732