TOPUZ İLE BİRGİT SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurmayları ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte eski CHP’li bakanlar Ali Topuz ve Orhan Birgit’i son yolculuklarında yalnız bırakmadı.

Siyaset Yayın: 17 Ekim 2019 - Perşembe - Güncelleme: 17.10.2019 15:28:54
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

ÜSKÜDAR / İSTANBUL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski İmar ve İskan Bakanlarından, eski CHP milletvekili ve eski İstanbul İl Başkanı Ali Topuz ile eski Turizm ve Tanıtma Bakanlarından, eski CHP milletvekili ve Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi Orhan Birgit'i son yolculuğuna uğurladı. Üsküdar’daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Camii’nde kılınan cenaze namazlarına Kılıçdaroğlu ile birlikte TBMM Başkanvekili Levent Gök, eski CHP genel başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen, eski Başbakan Yardımcılarından Murat Karayalçın, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel, Seyit Torun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’nin geçtiğimiz seçimlerdeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, çok sayıda CHP milletvekili, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül katıldı.

KILIÇDAROĞLU: “ONLAR TEPEDEN İNME SİYASETÇİ OLMADILAR”
Topuz ve Birgit için, cenaze merasiminden önce Kadıköy'deki Süreyya Operası'nda bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve arkadaşlarıyla birlikte büyüttüğü Cumhuriyet'in temel değerleriyle barışık bir kuşağın mensupları olarak büyüdüler. Orhan Birgit hukukçu bir gazeteci, Ali Topuz ise bir mimar olarak mesleklerinin seçkin birer üyesiyken, Türkiye'ye hizmetin yolu olarak siyasete atılmayı seçtiler. Tek bir amaçları vardı, pek çok siyaset arkadaşları gibi; ‘memleketin halini düzeltmek’. Onlar tepeden inme birer siyasetçi olmadılar. Siyasi yolculukları, ilçe örgütü üyeliğinden başlayıp il yöneticiliğine kadar uzanan zorlu bir yolculuktu. Her ikisi de CHP'nin en alt seviyesindeki örgütlerinden adım adım en üste doğru yürüdüler” dedi.
                                                                         
İMAMOĞLU: “SON ANA KADAR İRTİBATIMIZ DEVAM ETTİ”
Kılçdaroğlu ve İmamoğlu, Topuz ve Birgit ile aynı camiden kaldırılacak olan Ayten Necar adlı vatandaşın ailelerine taziye dileklerini iletti. İmamoğlu, basın mensuplarının sorusu üzerine, “İki bakanımızı uğurluyoruz. İki yol arkadaşı dünyadan beraber göçtüler. Türkiye’mize, milletimize, devletimize güzel hizmetler yaparak gidiyorlar. CHP’ye çok güzel hizmetler yaparak dünyadan göçtüler. Keşke herkes öyle iz bırakabilse. Mekanları cennet olsun. Son ana kadar sayın Bakanımız, sayın Başkanımız Orhan Bey’le irtibatımız devam etti. Aklına ne geliyorsa bize aktarmaya çalıştı. Yazdı, çizdi, yolladı. Muazzam bir şey o yaşta bu ilgi, alaka. Bunu bana yaşattığı için de ben onur duydum. Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun her iki bakanımızın da. Çok kıymetli insanlardı” açıklamasını yaptı. Kılınan cenaze namazının ardından Topuz, Çamlıca Mezarlığı’nda, Birgit de Sakızağacı Şehitliği’nde defnedildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732