Tofaş, EMCC 2019 Global Koçluk Ödülü’nün Sahibi Oldu!

Tofaş, sürdürülebilir başarının ardında insana, teknolojiye ve çalışma ortamına yönelik yatırımların yer aldığı gerçeğinden yola çıkarak hayata geçirdiği çalışmalarını ödüllerle taçlandırmaya devam ediyor. Şirket bu kapsamda, çalışanların yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik kişiselleştirilmiş sosyal ve deneyimsel öğrenme stratejisini benimseyen yaklaşımlarıyla, EMCC (European Mentoring & Coaching Council/Avrupa Mentorluk ve Koçluk Kurulu) tarafından EMCC 2019 Global Koçluk Ödülü’ne layık görüldü.

Teknoloji Yayın: 15 Şubat 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 15.02.2020 18:49:53
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

50 yılı aşkındır Türkiye otomotiv sanayisine yön veren Tofaş, insan kaynakları alanında aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. Çalışanların gelişimine yönelik benimsediği kişiselleştirilmiş sosyal ve deneyimsel öğrenme stratejisiyle diğer kurum ve kuruluşlar için emsal teşkil edecek çalışmalara imza atan şirket, EMCC (European Mentoring & Coaching Council/Avrupa Mentorluk ve Koçluk Kurulu) tarafından koçluk kategorisinde ödüle layık görüldü.

Tofaş’a koçluk kategorisinde ödül getiren çalışmalarının ardında ise yalnızca şirket içerisinde değil, sahip olduğu değer zincirinin odağında yer alan yetenekli işgücüne yönelik faaliyetleri yer alıyor. Tofaş, hem şirketin hem değer zincirinin gelecekte ihtiyaç duyacağı yetenek tabanını ve organizasyonel yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan “Değer Yaratan Değerli Çalışanlar” adlı ana stratejik girişim çalışması çerçevesinde söz konusu faaliyetlerini yürütüyor.

Yetenek geliştirme stratejisinde yeni yaklaşım!

Yetenek geliştirme vizyonu çalışmaları kapsamında dört yıl önce geleneksel sınıf içi eğitimlerle ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapan Tofaş, daha sonrasında ise yetenek geliştirme stratejisini kişiselleştirilmiş sosyal ve deneyimsel öğrenmeye kaydıran yeni bir yaklaşım hayata geçirdi. Bu kapsamda çalışanlara; Tofaş bünyesinde yetiştirilen ve akredite koçluk okullarından eğitim ve sertifikalarını alan insan kaynakları profesyonelleri tarafından davranışsal gelişim danışmanlığı, bireysel koçluk ve takım koçluğu desteği veriyor.

Tofaş’ta 2017 yılından bu yana devam eden ve 300’e yakın çalışanın faydalandığı “Davranışsal Gelişim Danışmanlığı” programı ile çalışanların yetkinliklerini şirket hedefleri doğrultusunda artırmaları hedefleniyor. Koçluk ve mentorluk uygulamaları aracılığıyla da çalışanlara tamamen kişiselleştirilmiş bir gelişim rehberliği sağlanıyor.

Tofaş’ta 2018’den bu yana devam eden ve 50’ye yakın çalışanın faydalandığı “Bireysel Koçluk” programı kapsamında ise şirket hedefleri doğrultusunda ulaşılmak istenen sonuçlar için çalışanların potansiyellerini keşfetmelerine destek sağlanması amaçlanıyor. İki yıldır süren ve 400’ü aşkın çalışanın faydalandığı “Takım Koçluğu” programı ile de takımların yaratıcı potansiyellerini harekete geçirerek kolektif üretici gücün artırılmasına destek olunması hedefleniyor.

EMCC hakkında

EMCC; koçluk ve mentorluk hizmetlerini sunan profesyoneller, bu hizmeti alan her türlü kişi ve kurumlar, mesleki eğitim ve gelişim kuruluşları, yaşam koçluğu ve akademik psikoloji gibi alanlar ile birlikte tüm bu konuları araştıran akademisyenleri bünyesinde barındıran birleştirici bir kurum. Faaliyetlerine 1992 yılında başlayan EMCC tarafından düzenlenen “EMCC Uluslararası Mentorluk, Koçluk ve Süpervizyon Konferansı” ile mentorluk ve koçluk alanında başarılı uygulamaları teşvik etmeyi ve söz konusu uygulamalara yönelik beklentilerini artırmayı hedefliyor. EMCC Türkiye de 2005 yılında Türkiye’de kurulan Yönderlik ve Koçluk Derneği ile temsil ediliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732