TGSP'DE YENİ DÖNEM

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu (TGSP) 2. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Sayın Numan Kurtulmuş ve TGSP Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Bilal Erdoğan'ın da katılım amaçlı toplantıda yönetim değişikliği gerçekleşti. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Terzi yeniden başkan seçildi

Yaşam Yayın: 05 Ocak 2020 - Pazar - Güncelleme: 05.01.2020 01:13:38
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu 2. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkan Ömer Faruk Terzi yeniden başkan seçildi. Terzi: '' TGSP olarak 84 kurumla çalışmaktayız. Çalıştığımız kurumları, gençleri ve toplumu nitelikli hale getirmek ve kapasitelerini arttırmak temel amacımız. Çünkü nitelikli gençler nitelikli kurumları, nitelikli kurumlar da nitelikli toplumu yaratır.

TGSP olarak yaptığımız faaliyetlerden ziyade 6 ilkemiz doğrultusunda ilerlemeye gayret göstermekteyiz. STK yöneticileri ve üyelerini kaynaştırmak, ortak projeler gerçekleştirmek, örnek uygulamalar göstermek, rehberlik ve danışmanlık yapmak, lobi ve savunuculuk yapmak ve tüm bunlar ışığında kurumlarımızın kapasitelerini geliştirmektir.

TGSP'nin Ana misyonu politik ya da siyasi değildir

''Bize en çok gelen konulardan biri TGSP'nin siyasi yönü olup olmadığıdır. Ana misyonumuz politik ya da siyasi değildir. STK'ların kendilerini geliştirmek için bir araya gelebilecekleri bir merkez yaratmaktır. Kurumsal olarak STK'ları geliştirmek için çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Bunların içinde lider eğitim programları ve doktora programları gibi çalışmalarımız mevcuttur. '' dedi.

Yönetim Kurulu üyesi Sayın Bilal Erdoğan üye kuruluşlarını kapasitelerini arttırmak için zorladıklarını belirterek sözlerine şöyle başladı: '' Platform olarak üye kuruluşlarımızı zorluyoruz. Örneğin kurumlarımıza portal oluşturuyoruz ancak kullanılmıyor, gençlik araştırmaları yapıyoruz ki kurumlarımızın kendileri de çalışmaları yapsın ancak yapılmıyor. Demek ki biz üye kuruluşlarımızı kapasitelerini güçlendirmesi konusunda zorluyoruz. Zorlamak zorundayız çünkü yapılan çalışmalar yeterli kişiye ulaşmıyor. Gençlere ne kadar ulaşacağız, ne katabiliyoruz, ne kadar yardım edebiliyoruz henüz bunları bilmekten uzağız. Bu nedenle kaynaklarımızı, faaliyetlerimizi ve çalışmalarımızı arttırmalıyız. Dolayısıyla bu dönemdeki hedefimiz daha fazla üyemizin katılımıdır. Ümit ediyorum ki giderek daha genç üyelerimizin katılımını da sağlayacağız çünkü gençlik çalışmasını gençle yapmak zorundayız.

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş: '' Sivil Toplum Kuruluşları, sanat, spor, medya ve daha fazlası olarak hepimiz aynı hedefe odaklanmalıyız. İçinde yaşadığımız coğrafyanın kilit taşı olan Türkiye, tarih boyunca şeklin ve yer değiştirmelerin yaşandığı alandır. Bugün yaşadıklarımız zorluklar insanlığın dün yaşadıklarından farklı değildir. Dolayısıyla Türkiye'nin çok güçlü olması, güçlü hedeflerle yürümesi gerekmektedir. Amacımız üç ana noktada toplanır; ilki iddia sahibi olmaktır, ikincisi bu iddiayı taşıyacak çelikten bir iradedir ve üçüncüsü bu iradeyi yürütecek toplumsal ve bireysel ahlaka sahip olmaktır. İddiası olamayanın geleceği ve bugünü olmaz. Bu nedenle iddiamıza sahip çıkıp güçlü Türkiye için güçlü adımlar atmalı birlik olmalıyız.’’ dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732