TBMM'de AK Parti ile HDP'li vekiller arasında 'işgalci' tartışması yaşandı

TBMM'de AK Parti ile HDP milletvekilleri arasında 'işgalci' tartışması yaşandı. AK Partili Şahin Tin'in "HDP, devletimize 'işgalci' diyecek kadar alçalmıştır" sözlerine HDP'li Saruhan Oluç "Hiçbir vekil siyaseten alçalma lafını kullanamaz. Aynen iade ediyoruz" diyerek karşılık verdi.

Gündem Yayın: 19 Aralık 2019 - Perşembe - Güncelleme: 19.12.2019 22:30:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

TBMM Genel Kurulunda 2020 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2018 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmeleri devam ediyor. 2018 Kesin Hesap Kanun Teklifi 4. maddesi görüşmeleri sırasında AK Parti ile HDP milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

"HDP TERÖR YANLISI SÖYLEMLERİNDEN HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEDİ"

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye'nin güney sınırında terör devletinin Mehmetçiğin gayretiyle önlendiğini belirterek, PKK/PYD'nin eylem yapamaz hale geldiğini söyledi. Tin, "Devletimizin bu amansız mücadele verirken, milletin Meclisinde terör örgütlerini savunmaya, askerimizi ve devletimize karşı hain sözler sarf etmeye devam edenler var. Artık herkes safını net şekilde ortaya koymuştur. HDP terör yanlısı söylemlerinden hiçbir zaman vazgeçmemiştir. Kahraman Mehmetçiğimize dil uzatmak söz konusu olduğunda HDP en ön safta yer almaktan geri durmamış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne 'işgalci' diyecek kadar alçalmıştır" ifadelerini kullandı.

 

 

 

HDP'Lİ OLUÇ'TAN SERT TEPKİ: KİMSİNİZ SİZ?

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Tin'in konuşmasına ceza talep ettiklerini ifade ederek, "Hiçbir vekil sadece bizim partimiz için değil, bütün partiler için söylüyorum, siyaseten alçalma lafını kullanamaz. Aynen iade ediyoruz. Kim oluyorsunuz da bunu söylüyorsunuz. Kimsiniz siz?" şeklinde konuştu.

BİRBİRLERİNİN ÜZERLERİNE YÜRÜDÜLER

Bunun üzerine AK Parti ile HDP milletvekilleri arasında tartışma çıktı. AK Parti ile HDP milletvekilleri birbirlerinin üzerlerine yürüdü. Diğer parti milletvekillerinin araya girmesiyle ortam yatıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732