TARİHİ MISIR ÇARŞISI'NDA AŞURE İKRAMI

Tarihi Mısır Çarşısı'nda dev kazanlarda pişirilen 20 bin kişilik aşure ikramı yapılacak. Bu yıl 23.sü düzenlenen aşure ikramı 09 Eylül 2019 (Pazartesi) yarın saat 12.00’da Eminönü Mısır Çarşısı’nda Malatya Pazarı Palancı Kuruyemişçilikte gerçekleştirilecek.

Yayın: 09 Eylül 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 09.09.2019 17:10:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Muharrem ayı dolayısıyla hazırlanan aşureler usta aşçılar tarafından kazanlarda pişirildikten sonra, soğutulup plastik kaplara konulacak. Geceden hazırlanan ve ağırlığı bir tonu geçen aşure 18 bin kaba konularak, büyük kazan içerisindeki 2 bin kişilik aşure de kepçelerle tabaklara konularak yerli ve yabancı misafirlere ikram edilecek. 

İçerisinde; çekilmiş buğday, nohut, fasulye, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı, incir, dut kurusu, muhtelif kuru meyveler, gülsuyu, süt, şeker, şak (tuzsuz) fıstık, çam fıstığı, kuş üzümü, fındık, badem, ceviz, nar, damla çikolata, kiraz şekeri, toz antepfıstığı ve Hindistan cevizi bulunan aşurenin sayısız faydası bulunuyor.

Tarihi Mısır Çarşısı’nda yapılacak aşure ikramı merasimi okunan Kur-an’ı Kerim ve dualarla başlayıp, ardından aşure ikramı ile son bulacak. 

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Mısır Çarşısı Esnafları Koruma ve Yardımlaşma Derneği ile Malatya Pazarı Palancı Kuruyemiş’in ev sahipliğinde Mısır Çarşısı'nda gerçekleştirilecek aşure ikramı töreninde siz değerli basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyarız.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732