Suriye: İdlib'de ateşkes açıklaması, Türk tarafına yapılmış bir çağrı

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, İdlib'de ateşkes sağlandığına dair açıklamayı Türkiye'ye yapılmış bir çağrı olarak değerlendirdi.

Dünya Yayın: 02 Ağustos 2019 - Cuma - Güncelleme: 02.08.2019 16:37:20
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İNİSİYATİFLER ALDIĞIMIZ ANLAMINA GELİR"

Suriye yönetiminin verdiği sözlerin eylemleriyle her zaman uyumlu olduğunu kaydeden Caferi, "Astana sürecine destek vermemiz, bu kararları destekleyen inisiyatifler aldığımız anlamına gelir. Bizler Nursultan'da bulunurken ateşkes açıklaması yapılmasının nedeni, burada bulunan herkese Suriye'nin Astana sürecini desteklediği mesajının verilmesidir" diye konuştu.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA: YARDIM EDEBİLİRİZ

Kremlin'in Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev Kazakistan'da yaptığı açıklamada, "Türkiye, Soçi memorandumu ile bu hususta (militanların İdlib'den çıkarılması hususunda) kendi üstüne birtakım yükümlülükler almış durumda. Bunu kendi başlarına yapamıyorlarsa, onlara yardım edeceğimize güvenebilirler" dedi.

TÜRKİYE'DEN SURİYE AÇIKLAMASI: ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, İdlib'teki gelişmelere ilişkin bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İdlib gerginliği azaltma bölgesinin statüsünün korunması bizim için büyük önem taşıyor. Rejim Mayıs ayından bu yana saldırılarını artırdı. Saldırılar sonucunda yüzlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi yerinden oldu. Bu saldırılar ülkemize yönelik bir mülteci akımı riskini de beraberinde getiriyor. Rejim güçleri terörizmle mücadele bahanesiyle sivil yerleşim yerlerini bombalıyorlar. Son olarak 22 Temmuz tarihinde bir Pazar yerine hava saldırısı yapıldı. Bu konudaki endişe ve beklentilerimizi rejimin garantörü Rusya'ya her fırsatta dile getiriyoruz. Rejim uluslararası toplumun gereken tepkiyi vermemesi nedeniyle bu saldırılara cesaret alıyor. Önümüzdeki dönemde de İdlib'te sükunetin sağlanması için çalışmalarımıza devam edeceğiz

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732