Stajyer Avukatlara Ulaşım Engeli

Ankara Barosu Başkan Adayı Avukat Sezgin Özkan, Ankara Barosu’na kayıtlı 3 bin stajyer avukatın ulaşım engeline takıldığını belirtti.

Gündem Yayın: 04 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 04.03.2020 01:14:58
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Stajyer avukatların yaşadığı skıntıların bir an önce çözülmesi gerektiğini aktaran Sezgin Özkan, sadece Ankara’da değil Türkiye’de de bu durumun yayılması gerektiğinin altını çizdi. Öğrenci paso sürelerinin staj süreleri sonlanana kadar devam etmesi gerektiğini aktaran Özkan sözlerine şöyle devam etti: “Stajyer avukatların ücret alması ve SGK kaydı yaptırılmasının yasak olduğu tüm meslektaşlarımız tarafından bilinmektedir. Bununla birlikte hali hazırda bir nevi öğrenci statüsü bulunan stajyer avukat meslektaşlarımızın toplu taşıma vasıtalarından indirimli seyahat etmelerinin önü açılmalıdır. Bu konu ile ilgili Mesleğe Vefa ekibi olarak gerekli tüm çalışmalara ve görüşmelere başlanmıştır. Gelişmeler hakkında meslektaşlarımız bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

 

Ankara Barosu özelinde başlayan çalışmanın tüm Türkiye’ye de yayılması gerektiğini anlatan Avukat Sezgin Özkan sözlerine şunları ekledi: “Ankara Barosu’na kayıtlı 3 binin üzerinde stajyer avukat var. Ulaşım sıkıntısı ve stajyer avukatların diğer sorunlarının çözümü için Sayın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ı ziyaret edeceğiz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732